Siirry sisältöön

Työllisyyskokeilu päättyy, työnhakijoiden palvelut jatkuvat

Julkaistu 19.12.2018 13.55

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu päättyy 31.12.2018. Kokeilun päättymisestä huolimatta Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa myös ensi vuoden alusta lähtien tamperelaisille työnhakijoille neuvoja ja tukea kuntoutumiseen, osaamisen kehittämiseen ja työllistymiseen. Myös työnantajille suunnatut palvelut jatkuvat.

Työllisyyskokeilun aikana Tampereen kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun ovat tarjonneet kunnan palvelujen lisäksi lakisääteisiä työvoima- ja yrityspalveluja työttömille työnhakijoille, joiden työttömyysetuus on työmarkkinatuki tai peruspäiväraha. 1.1.2019 lähtien tämä kohderyhmä siirtyy takaisin TE-toimiston asiakkaaksi.

Muutos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työttömien työnhakijoiden palvelu Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa loppuu.

Päinvastoin! Vuoden vaihteen jälkeen työllisyyspalveluiden asiakkaiksi ovat edelleen tervetulleita kaikki tamperelaiset työnhakijat, jotka kaipaavat tukea matkalla koulutukseen ja työelämään. Työnhakija voi jatkossakin asioida työllisyyspalveluissa sovitusti aikavarauksella ja tavata henkilökohtaisesti OMA-valmentajan kanssa, sanoo työllisyysjohtaja Regina Saari Tampereen kaupungilta.

Vuoden 2019 alusta työnhakija saa TE-toimistosta työttömyyteen ja työnhakuun liittyvät lakisääteiset palvelut. Työllisyyspalveluista asiakas saa kaupungin tuottamat työllistymistä edistävät palvelut (esim. kuntouttava työtoiminta, työkyvyn arviointi, Ohjaamo-toiminta nuorille) sekä palveluohjausta ja neuvontaa muun muassa koulutukseen, työllistymiseen ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Palveluita tuotetaan yhdessä muun muassa TE-toimiston kanssa. Kaikki palvelut ovat työnhakijalle maksuttomia.

Työllisyyspalveluiden puhelinpalvelu sekä chat-palvelu kotisivuilla jatkuvat entisellään. Asiakkaat voivat asioida Tullintorin ja Sumeliuksenkadun toimipisteissä.

Tampereen kaupunki panostaa työllisyydenhoitoon vahvasti jatkossa. Palveluita tuotetaan ja kehitetään entistä enemmän yhteistyössä, sillä valmistelussa on laaja-alainen yhteistyömalli, jossa mukana ovat muun muassa kokeilualueen kunnat, maakuntavalmistelijat, TE-toimisto ja Kela. Myös yhteistyö oppilaitosten ja elinkeinoelämän kanssa on jatkossa tärkeässä roolissa.


Lisätietoja

Työllisyysjohtaja
Regina Saari
puhelin 050 346 9603
sähköposti [email protected]