Siirry sisältöön

Rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut

Julkaistu 19.12.2018 10.28

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on käynnissä. Tarjolla on kolme yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen tarkoitettua tonttia sekä seitsemän erillispientalotonttia ryhmärakennuttamiseen. Tontit sijaitsevat Ikurissa, Kaupissa ja Vuoreksessa.

Rivi- ja kerrostalotonttien hakuaika on 14.12.2018–31.1.2019.

Kaupissa on tarjolla kaksi tonttia kampuksen alueella. Tontille 1 on asemakaavan mukaan mahdollista toteuttaa viisikerroksinen pysäköintilaitos, joista yksi kerros on maan alla. Tontille 2 voi asemakaavan mukaan rakentaa neljä kaksitoistakerroksista asuinrakennusta. Tavoitteena on, että tontille rakennetaan monipuolista asumista tukevaa asuntokantaa omistus-, vuokra-, opiskelija- ja/tai asumisoikeusasuntojen muodossa.

Tonttien hakijoiksi toivotaan ryhmittymiä, joissa on esimerkiksi rakentaja, rakennuttaja, opiskelija-asuntosäätiö sekä pysäköintioperaattori.

Lisäksi haettavana on kaksi kerrostalojen, rivitalojen tai kytkettyjen asuinrakennusten muodostamaa korttelialuetonttia. Toinen korttelialuetonteista on Ikurissa ja toinen Vuoreksen Isokuusen Harjanteen alueella. Vuoreksen tontilla edellytetään, että rakennusten kantavan rungon ja julkisivujen tulee olla pääsääntöisesti puuta.

Vuoreksen Rimmissä sijaitsevat tontit on suunnattu omatoimiseen ryhmärakennuttamiseen. Hankkeen tulee olla tulevien asukkaiden itsensä käynnistämä. Tonteille voi rakentaa seitsemän erillistaloa, ja hakijaryhmään tulee kuulua hakuvaiheessa vähintään neljä jäsentä. Ryhmää on kuitenkin täydennettävä vuoden sisällä varauspäätöksestä niin, että ryhmässä on seitsemän jäsentä ja että siinä on edustaja jokaisen erillispientalon rakennuttaja/asukastaloudesta.

Info ryhmärakennuttamisesta kiinnostuneille

Tampereen kaupunki pyrkii edistämään ryhmärakennuttamista ja järjestää info- ja verkostoitumistilaisuuden ryhmärakennuttamisesta kiinnostuneille. Tilaisuus on tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 16.30 - 19.30 Galleria Nottbeckissa, Satakunnankatu 18 (Media 54 - rakennus Finlaysonin alueella).

Tilaisuudessa julkaistaan ryhmärakennuttamisen opas. Lisäksi infossa puhuvat Ryhmärakennuttajat ry:n puheenjohtaja Salla Korpela, arkkitehti, väitöskirjatutkija Anna Helamaa, Tampereen kaupungin tonttipäällikkö Aila Taura ja erityisasiantuntija Kaisu Kammonen. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu ryhmärakennuttamisen iltaan 7. tammikuuta 2019 mennessä verkkolomakkeella.


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
sähköposti [email protected]

Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontitTeksti Raija Lindell