Siirry sisältöön

Solisti vaihtui: Hannu ja Kerttu -oopperan Isän roolin laulaa Heikki Kilpeläinen

Julkaistu 18.12.2018 13.07

Tampere Filharmonian syyskausi päättyy keskiviikkona saksalaiseen joulunajan klassikko-oopperaan Hannu ja Kerttu, joka perustuu Grimmin veljesten tarinaan piparkakkutaloon eksyvistä sisaruksista. Isän roolin esittäjä on vaihtunut: roolin tulkitsee baritoni Heikki Kilpeläinen. Maailman suosituimpien oopperoiden joukkoon nousseen teoksen suomenkielinen konserttiversio kuullaan ensimmäistä kertaa Tampere-talossa kapellimestari Jonas Rannilan johtamana ke 19.12. klo 19. Oopperan on säveltänyt Engelbert Humperdinck (1854–1921), ja sen lastenlaulumaiset melodiat, wagneriaaniset orkesteriosuudet ja lämmin huumori ovat hurmanneet maailmalla niin aikuiset kuin lapsetkin.

 

Baritoni Heikki Kilpeläinen on esittänyt tähän mennessä noin 70 näyttämöroolia - mm. baritonipääroolit Verdin oopperoissa Macbeth, Falstaff, Don Carlo ja Naamiohuvit. Kilpeläisen viimeisimmät roolit Suomessa ovat neljä pääroolia Bernsteinin Candide-operetissa Savoy-teatterissa ja Rodrigo Verdin Don Carlossa Aleksanterin teatterissa vuonna 2018. Kilpeläinen on myös kysytty oratorio- ja orkesterikonserttien solisti. Syyskuussa 2018 hän oli Tukholmassa Sakari Oramon johtaman Sibeliuksen Kullervo-sinfonian baritonisolisti. Liedkonsertteja Kilpeläinen on pitänyt eri Euroopan maiden lisäksi mm. kolmella matkallaan Japaniin. Kilpeläinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja on valmistunut myös diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta. Hän on työskennellyt pitkään Saksassa ja ollut kiinnitettynä Bremenin, Bonnin, Düsseldorfin ja Mainzin oopperoissa. Lisäksi Kilpeläinen on esiintynyt mm. Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Hannu ja Kerttu -oopperasta nähdään tunnelmallisesti visualisoitu konserttiversio, joka lauletaan ja tekstitetään suomeksi. Hannun roolin tulkitsee mezzosopraano Essi Luttinen ja Kertun osan sopraano Kaisa Ranta. Äidin ja Noidan kaksoisroolin laulaa sopraano Päivi Pylvänäinen ja Kastekeijuna/Nukkumattina nähdään sopraano Linda Urbanski. Noidan vangitsemina piparkakkulapsina esiintyy Tampereen Oopperan lapsikuoro, jonka on valmentanut kuoronjohtaja Jouni Rissanen.

Engelbert Humperdinck (1854–1921): Hannu ja Kerttu
Tampere Filharmonia
Kapellimestari Jonas Rannila

Rooleissa:
Essi Luttinen, mezzosopraano – Hannu
Kaisa Ranta, sopraano – Kerttu
Päivi Pylvänäinen, sopraano – Äiti/Noita
Heikki Kilpeläinen, baritoni – Isä
Linda Urbanski, sopraano – Kastekeiju/Nukkumatti.
Tampereen Oopperan lapsikuoro, valmennus Jouni Rissanen.

Konsertin kuvitus Timo Saari
Valot Jussi Kamunen / Tampere-talo
Libreton suomenkielinen käännös Jussi Törnwall, lisäykset ja täydennykset Auli Särkiö-Pitkänen
Suomenkielinen tekstitys Laura Vierimaa

Konsertin ikäsuositus on 5 vuotta.
Lapset ovat lämpimästi tervetulleita konserttiin, mutta lisäksi konsertin yhteydessä järjestetään Kulttuuriosuuskunta Uulun toiminnallinen Lapsiparkki 3–12-vuotiaille (liput 6/8 €).
Konsertissa on väliaika noin 50 minuutin kohdalla.
Esityksen arvioitu päättymisaika on klo 21.15.

Liput 27/20/12/6 € Tampere-talon lipunmyynti, Kulttuurimyymälä Aplodi, Lippupisteen toimipisteet ja ww.lippu.fi. Lippupiste perii palvelumaksun. Opiskelijaliput konserttipäivänä 2 € Tampere-talon lipunmyynnistä opiskelijakorttia näyttämällä.


Lisätietoja

Tiedottaja
Aino Holma
puhelin 050 388 7168
sähköposti [email protected]


Teksti Aino Holma