Siirry sisältöön

Annalan Karosenpuisto kunnostetaan - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 14.12.2018 9.49

Kaukajärvellä, Annalassa, parannetaan Karosenpuiston turvallisuutta, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä. Puistossa kunnostetaan leikkipaikka ja pelikenttä. Kunnostussuunnitelmaan voi tutustua puistossa, palvelupiste Frenckellissä ja kaupungin verkkosivuilla. Puisto on määrä kunnostaa ensi vuonna.

Suunnitelma on nähtävänä 14.–31.12.2018, jolloin siitä voi antaa palautetta. Verkosta suunnitelma löytyy sivulta www.tampere.fi/puistosuunnitelmat.

Karosenpuisto sijaitsee Annalassa rivi- ja kerrostaloasutuksen keskellä. Puistossa on leikkipaikan lisäksi pieni pelikenttä. Puiston koillisosa on metsäistä ja muu osa siitä on avointa nurmialuetta. Viimeksi puisto kunnostettiin vuonna 2003.

Puiston vanhat leikkivälineet vaihdetaan uusiin. Nykyistä välineistä säilytetään köysirata, jonka kuluneet osat uusitaan ja pylväät maalataan. Uusina välineinä leikkipaikalle tulevat keinut, kiipeilyteline-liukumäki, hiekkalaatikko, pienten liukulinna, jousikiikku ja tasapainoilulauta. Leikkivälinealue pinnoitetaan hiekkatekonurmella, ja putoamisalueiden kohdille tulee vaadittavat joustoalueet.

Pelikenttä aidataan kolme metriä korkealla panssariverkkoaidalla ja varustetaan kesäkaudella maaleilla. Kentän vierellä voi kuntoilla kehonpainoharjoitteluun sopivalla street workout-telineellä.

Myös puiston valaisintekniikka päivitetään nykyaikaiseksi ja kentän valaistusta parannetaan. Lisäksi kohennetaan kentän ja leikkipaikan kuivatusta. Puiston kaikki kivituhkapinnat uusitaan, ja metsäalueella tehdään tarvittavia hoitotoimenpiteitä.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen