Siirry sisältöön

Irjalan uusi päiväkoti ja koulu -rakennus käyttöön tammikuussa

Julkaistu 14.12.2018 9.18

Irjalan uusi päiväkoti ja koulu -rakennus valmistuu ja otetaan käyttöön vuoden 2019 alussa Tampereella. Uusi yksikkö tarjoaa tilat 160-paikkaiselle päiväkodille, esiopetukselle ja perusopetuksen 1.–2. luokille. Vuoden alussa Tampereella otetaan käyttöön myös kaksi muuta uutta päiväkotia.

Irjalan päiväkoti ja koulu ulkoapäin pihasta kuvattuna
Irjalan päiväkotiin ja kouluun tulee varhaiskasvatusta, esiopetusta ja perusopetusta luokille 1-2. Uusi rakennus sijaitsee Irjalan vanhan päiväkodin paikalla.

Uusi kaksikerroksinen, kolmisakarainen Irjalan päiväkoti- ja koulurakennus on rakennettu Irjalan vanhan päiväkodin tontille (os. Irjalankuja 4). Tontilla ennestään sijaitseva Kartano-rakennus on päiväkodin käytössä myös jatkossa. Vanhat, isot kuuset on säilytetty kauniilla piha-alueella.

Irjalan päiväkoti ja koulu aloittaa toimintansa 7.1.2019. Irjalan päiväkodin toiminta siirtyy uuteen rakennukseen Pekankadun väliaikaisista tiloista. Tiloissa järjestetään myös avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa.

Lisäksi Irjalan päiväkotiin ja kouluun sijoittuu kaksi esiopetusryhmää eli yhteensä noin 50 lasta. Luhtaan päiväkodista tiloihin siirtyy yksi esiopetusryhmä 7.1.2019 alkaen.

Perusopetuksella on rakennuksessa käytössään kaikkiaan neljä luokkatilaa. Niihin siirtyy tammikuussa kaksi ensimmäistä luokkaa Takahuhdin koulusta. Ensi syksynä koulussa aloittaa opiskelunsa lisäksi kaksi uutta Takahuhdin koulun luokkaa.

Myös Haukiluomaan ja Kämmenniemeen uusi päiväkoti

Uudet päiväkodit otetaan käyttöön myös Haukiluomassa ja Kämmenniemessä.

Haukiluoman uusi päiväkoti aloittaa toimintansa 7.1.2019 osoitteessa Runkokatu 5. Uusi 160-paikkainen päiväkoti korvaa vanhan Haukiluoman päiväkodin, joka on toiminut väistötiloissa Piiriniitynkadulla.

Myös Kämmenniemen päiväkoti saa uudet tilat helmikuussa 2019, kun Kämmenniemen koulun yhteyteen rakennettava uusi 84-paikkainen päiväkotirakennus valmistuu. Päiväkodin uudet tilat on rakennettu koulun välittömään yhteyteen niin, että tiloista pääsee kouluun sisäkautta. Päiväkodilla on oma piha, ja lapset myös ruokailevat omissa tiloissaan.

Kaikkien nyt valmistuneiden uusien yksiköiden tilat ovat muunneltavia ja soveltuvat joustavaan käyttöön. Tiloja on mahdollista hyödyntää myös iltakäytössä. Irjalan yksikön yhteydessä on myös liikuntasali.


Lisätietoja

Irjalan päiväkoti ja koulu
Päiväkodin johtaja
Pirjo Kyösti
puhelin 040 703 3787
sähköposti [email protected]

Irjalan päiväkoti ja koulu
Perusopetuksen rehtori
Sami Nykänen
puhelin 040 583 9419
sähköposti [email protected]

Haukiluoman päiväkoti
Päiväkodin johtaja
Jaana Kuittinen
puhelin 040 706 1192
sähköposti [email protected]

Kämmenniemen päiväkoti
Päiväkodin johtaja
Paula Vänninmaja
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Pirjo Kyösti