Siirry sisältöön

Huikkaan ja Takahuhdin alueella kunnostetaan Jukolanpuiston leikkipaikka

Julkaistu 30.11.2018 9.00

Jukolanpuiston leikkipaikka kunnostetaan viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi. Kuluneet leikkivälineet uusitaan, ja leikkipaikan kylkeen tulee kuntoilupaikka. Kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 30.11. - 14.12.2018. Siihen voi tutustua puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) tai verkkosivulla www.tampere.fi/puistosuunitelmat.

Jukolanpuisto sijaitsee Huikkaan ja osin Takahuhdin kaupunginosissa. Puisto rajoittuu rivi- ja omakotiasutukseen. Puiston länsireunassa kulkee pohjoiseen ja etelään jatkuva suosittu ulkoilureitti. Alueella on monipuolista puustoa ja pensasryhmiä. Leikkipaikka löytyy puistoalueen eteläpäästä ja sen läheisyydessä on hyväkuntoinen pelikenttä.

Pienemmille lapsille sopivia uusia leikkivälineitä ovat leikkimökki-liukumäki, jousikiikut ja hiekkalaatikko. Isommille lapsille on tulossa kiipeilyteline ja kumikuutioita, joilla voi istua, kiipeillä ja tasapainoilla. Keinussa on istuimet niin pienille kuin isommillekin lapsille. Leikkipaikan kivituhkapinta vaihdetaan leikkivälineiden kohdalla hiekkatekonurmeksi. Välineiden putoamisalueet pinnoitetaan joustomateriaalilla.

Leikkipaikan reunustalla voi kuntoilla askeltasoilla, nojapuilla sekä monipuolisella, kehonpaino- ja parkourharjoitteluun sopivalla välineellä. Leikkipaikan ympärille tulee matala, alle metrin korkuinen juoksuesteaita. Nykyiset heinittyneet pensasalueet poistetaan ja alueet nurmetetaan.

Puistokalusteet, roska-astia ja penkit, ovat hyväkuntoisia eikä niitä ole tarvetta uusia. Puistokäytävien kivituhkapinnat uusitaan. Valaisintekniikka päivitetään nykyaikaiseksi ja leikkialueen valaistusta parannetaan.

Leikkipaikan kunnostamista esitetään toteutettavaksi vuonna 2019.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen