Siirry sisältöön

Vuoden 2019 nuorisotakuuavustus haettavana

Julkaistu 28.11.2018 11.44

Nuorisotakuuavustuksen haku on avoinna 31.12.2018 asti.

Nuorisotakuun avulla jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta.

Nuorisotakuuavustusta voidaan myöntää toimintaan, joka edistää koulutuksen tai työvoiman ulkopuolella olevien tamperelaisten nuorten työllisyyttä ja ammattitaitoa sekä vahvistaa osallisuutta ja mahdollisuuksia itsenäiseen elämään.

Avustus voi toimia rahoituksena nuorisotakuuta toteuttavien palvelujen kehittämiseen tai kokeiluihin. Avustusta myönnetään ensisijaisesti kolmannen sektorin toteuttamiin hankkeisiin. Etenkin uudenlainen nuorten työllistymistä, koulutusta ja/tai elämänhallintaa tukeva toiminta on yksi tärkeä peruste avustuksen myöntämiselle.

Suunniteltu toiminta tulee toteuttaa tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen nuorten palveluiden ja Nuorten talo Ohjaamon kanssa.

Toivomme erityisesti hankehakemuksia, joilla tavoitetaan suunnitellun hankkeen kohderyhmään kuuluvat nuoret mahdollisimman kattavasti. Avustuksella rahoitettavien hankkeiden tulisi myös täydentää olemassa olevaa palvelutarjontaa ja tuottaa merkityksellisiä vaikutuksia nuorten näkökulmasta. Avustettavat hankkeet voivat tukea muun muassa nuorten elämänhallintaa, opintopolkujen rakentumista tai työllistymistä. Laajassa kumppanuudessa toteutettavat hankkeet ovat luonnollisesti etusijalla, kertoo palvelupäällikkö Tommi Eskonen Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista.

Avustuksen hakuaika on 19.11. 31.12.2018.


Lisätietoja

Palvelupäällikkö, TYP-johtaja
Tommi Eskonen
puhelin 050 361 1052
sähköposti [email protected]