Siirry sisältöön

Tampere haluaa helpottaa tapahtumien järjestämistä

Julkaistu 28.11.2018 10.41

Smart Tampere -ohjelma ja Visit Tampere etsivät digiratkaisua, jonka avulla tapahtumajärjestäjä saisi tarvitsemansa tiedon ja tapahtumaluvat eri viranomaisilta helposti.

Tammerfest 2017
 

Tampereen kaupunki etsii keinoa helpottaa tapahtumien järjestämistä. Kaupunki tahtoo kehittyä Pohjoismaiden vetovoimaisimmaksi elämyskaupungiksi. Uusien tapahtumajärjestäjien ei kuitenkaan ole helppo saada selville, mitä kaikkia lupia kaupungin eri viranomaiset, poliisi, pelastuslaitos ja aluehallintovirasto edellyttävät. Tietoa on saatavilla paljon, mutta aina ei ole helppo tunnistaa, mitkä asiat koskevat juuri omaa tapahtumaa.

– Esimerkiksi suuren ulkoilmatapahtuman järjestäminen voi edellyttää 10 lupaa tai ilmoitusta kirjallisten turvallisuussuunnitelmien lisäksi, projektipäällikkö Outi Lehtinen Smart Tampere -ohjelmasta sanoo.

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma ja Visit Tampere Oy etsivät tarjouspyynnön avulla prototyyppiä digitaalisesta ratkaisusta, jonka avulla tapahtumajärjestäjät saisivat räätälöidysti tietoja omien tarpeidensa ja neuvonnan edetessä tekemien valintojensa mukaan. Digiratkaisun tulisi tarjota sopivaa tietoa niin Tampereen tapahtumapaikoista kuin erilaisiin tapahtumiin tarvittavista luvista.

– Haluamme erityisesti auttaa kahta asiakasryhmää saamaan tarvitsemansa tiedot tapahtuman järjestämisestä Tampereella. Yksi ryhmä on aloittelevat tapahtumajärjestäjät ja toinen ryhmä on kokeneet järjestäjät, jotka eivät vielä tunne Tamperetta tapahtumakaupunkina, sanoo tapahtuma-asiantuntija Inka Helin Visit Tampere Oy:stä.

Tapahtumajärjestäjien tarpeita on jo kartoitettu haastattelujen avulla. Myös sellaisia henkilöitä on haastateltu, joilla ei vielä ole kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Tulevaa prototyyppiä tullaan testaamaan kohderyhmillä.

– Jos tapahtumajärjestäjät kokevat, että prototyyppi helpottaa tiedon löytymistä, saadaan parempi kuva siitä, mitä lopulliselta toteutukselta tulee vaatia. Tällä tavalla on myös mahdollista arvioida paremmin etukäteen toteutuksen hyötyjä suhteessa taloudellisiin panostuksiin, projektipäällikkö Outi Lehtinen kertoo.

Ulkoinen linkkiTarjouspyyntö: Tapahtumajärjestäjän digitaalisen polun konsepti


Lisätietoja

Smart Tampere Digiohjelma
Projektipäällikkö
Outi Lehtinen
puhelin 050 538 2267
sähköposti [email protected]

Visit Tampere Oy
Asiantuntija
Inka Helin
puhelin 040 800 4191
sähköposti [email protected]


Teksti Hanna Porrassalmi

Kuvat Laura Vanzo/ Visit Tampere