Siirry sisältöön

Keinujen istuimet viedään leikkipuistoista talviteloille

Julkaistu 26.11.2018 13.07

Leikkipuistojen keinuistumia aletaan tällä viikolla poistaa telineistä ja viedä talvivarastoon. Talven tullen keinuistuimet poistetaan leikkipaikoilta turvallisuussyistä. Pakkasilla keinuistuimet, ketjut ja keinujen turva-alustat jäätyvät, eikä turva-alusta toimi iskua vaimentavana ja pehmentävänä kerroksena. Leikkipaikoilla ei ole myöskään talvikunnossapitoa. Keinuistuinten talvivarastoinnin yhteydessä tarkistetaan istuinten ja ketjujen kunto.

kuva:lapsi keinuu leikkipuistossa Niemenrannassa
 

Tampereella on tällä hetkellä 237 puistoleikkipaikkaa, joissa on noin 700 keinutelinettä. Keinujen poistot käynnistetään Tampereen kaikilla 10 urakka-alueella samanaikaisesti. Keinujen poisotto kestää noin kaksi viikkoa. Keinuistuimet palautetaan taas leikkipaikoille maalis-huhtikuussa säiden mukaan.

Infokyltti muistuttaa, ettei leikkipaikalla ole talvikunnossapitoa

Yleisten viheralueiden leikkipaikoilla ei myöskään tehdä talvikunnossapitotoimia kuten lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa eikä leikkivälineiden tasoilta ja portailta poisteta lunta eikä niitä hiekoiteta. Leikkipaikkojen infokyltissä muistutetaan alueen käyttäjiä, että kohteissa ei ole talvikunnossapitoa. Talvisin kaupungin kunnossapitotoimet kohdistuvat luistelu- ja pelikenttien sekä talviliukumäkien kunnossapitoon.

kuva: leikkipaikan infokyltti
Puiston infokyltissä tiedotetaan, ettei leikkipaikalla ole talvikunnossapitoa.

Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen