Siirry sisältöön

Katupölyä ilmassa - hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotaso ylittyi 19.11.

Julkaistu 20.11.2018 11.24

Hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotaso ylittyi keskustassa maanantaina 19.11.2018 Pirkankadun mittausasemalla. Ilmanlaatua on huonontanut ilman lämpötilan laskeminen nollan alapuolelle. Tänään aamulla ilmanlaatu oli tyydyttävä Pirkankadun mittausasemalla ja hyvä Epilän mittausasemalla.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) pitoisuus Pirkankadun mittausasemalla 19.11. 2018 oli 56 µg/m3. Vuorokausiraja-arvotaso ylittyy, kun lukema on korkeampi kuin 50 µg/m3. Hengitettävien hiukkasten raja-arvotaso ylittyi Pirkankadulla tänä vuonna yhdeksännen kerran. Epilän mittausasemalla ylityksiä on tänä vuonna ollut yksitoista.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) vuorokausiraja-arvon numeroarvo (50 µg/m3) saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana kullakin mittausasemalla ennen kuin raja-arvo katsotaan ylittyneeksi.

Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille herkkiä ovat lapset, vanhukset ja hengitys- ja sydäntauteja sairastavat. Korkeat hiukkaspitoisuudet aiheuttavat mm. nuhaa, yskää ja silmien ärtymistä, lisäävät astmakohtauksia, heikentävät keuhkojen toimintakykyä ja lisäävät hengitystulehduksia.

Hiukkasten numeroarvon ylityksiä koskeva tiedote on nähtävillä Tampereen kaupungin internet-sivuilla osoitteessa: www.tampere.fi/ilmanlaatutiedotus .

Reaaliaikaista tietoa eri kaupunkien ilmanlaadusta löytyy osoitteesta: Ulkoinen linkkihttp://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatu

Lisäksi Ilmatieteen laitos tekee Tampereen tunnelihankkeeseen liittyviä ilmanlaatumittauksia Naistenlahdessa Ulkoinen linkkihttp://ilmanlaatu.fmi.fi/tampere-naistenlahti/


Lisätietoja

Ympäristötarkastaja
Ari Elsilä
puhelin 050 521 5149

Ympäristösuunnittelija
Veera Intihar
puhelin 040 800 4993


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen