Siirry sisältöön

Kulttuuriluotsitoiminnan hyvät käytännöt jakoon valtakunnallisessa hankkeessa

Julkaistu 20.11.2018 7.57

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt TAITElle avustuksen Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallisen koordinaation ja kehittämisen jatkamiseen. Hanke toteutetaan 1.11.18 - 30.9.19.

Outi markkasen piirtämä musta Piski-koira.
 

Hanke edistää tietoisuutta kulttuuriluotsitoiminnasta vapaaehtoistyön muotona sekä koordinoi ja kehittää kuntien välistä yhteistyötä. Hankkeen aikana kulttuuriluotsitoiminnan aloittamisesta kiinnostuneiden kuntien tai järjestöjen on mahdollista liittyä mukaan kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnalliseen verkostoon. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä jäseniä yli 20 kunnasta.

Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallisen verkoston koordinaattori tarjoaa konsultointiapua toiminnan alussa oleville tai muuten tukea kaipaaville kunnille. Lisäksi kulttuuriluotsitoimintaa koordinoiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille järjestetään työpajatapaamisia, joissa jaetaan hyviä käytäntöjä ja työstetään toimintamalleja yhteiseen käyttöön.

Hankkeen toteuttamiseen osallistuvat Tampereen kaupungin lisäksi Helsingin, Jyväskylän ja Vantaan kaupungit ja toimijoita Savonlinnasta ja Järvenpäästä. Lisäksi yhteistyötä tehdään Kansalaisareenan sekä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. Kulttuuriluotsitoiminnalle on luotu yhteinen verkkosivu, josta löytyy tietoa toiminnasta kiinnostuneille. Lisäksi toiminnalle on valittu yhteinen logo Piski.


Lisätietoja

Koordinaattori
Katri Leppisaari
puhelin 040 146 1239
sähköposti [email protected]


Kuvat Outi Markkanen