Siirry sisältöön

Nyssen digipalvelut uudistuvat: uusi reittiopas ja mobiililippu aloittavat uudistusten sarjan

Julkaistu 15.11.2018 10.18

Nyssen suosittu Repa Reittiopas uudistuu. Uusi palvelu yhdistää perinteiseen reittioppaaseen bussien reaaliaikaseurannan ja aikataulupalvelut. Reittiopas aloittaa samalla Nyssen digipalveluiden uudistusten sarjan. Vuodenvaihteessa käyttöön on tulossa myös mobiililippu, joka on ensimmäisessä vaiheessa edullisempi kertalippu. Lisäksi uusitaan reaaliaikaista tietoa tarjoava informaatiojärjestelmä.

Infojärjestelmän siirtymävaiheen aikana vanhan järjestelmän palveluissa, kuten Lissu Liikenteenseurannassa ja pysäkkinäytöillä tulee olemaan tarjolla reaaliaikaisen tiedon sijasta aiempaa enemmän suunniteltuun aikatauluun perustuvia arvioita bussin saapumisesta. Vanhan informaatiojärjestelmän toiminnan loppuessa nykyiset Lissu liikenteenseuranta, pysäkkinäytöt sekä bussien sisänäytöt poistuvat käytöstä kokonaan. Siirtymävaihe näkyy myös kolmansien osapuolien tarjoamissa seurantapalveluissa, joissa katkokset ovat mahdollisia.

"On ikävää, että joudumme hetkellisesti laskemaan palvelun tasoa. Järjestelmän uusiminen ei kuitenkaan onnistu yhdessä yössä. Uskomme, että uudistunut palvelu tulee helpottamaan matkustamista aikanaan huomattavasti", pahoittelee joukkoliikennejohtaja Mika Periviita Tampereen seudun joukkoliikenteestä.

Reittiopas tarjoaa paikannusta ja reaaliaikaista tietoa

Paikannus on avain reittioppaan uusiin ominaisuuksiin. Sen perusteella käyttäjä näkee kartalta yhdellä vilkaisulla, mitä pysäkkejä hänen lähellään on ja milloin busseja niiltä lähtee. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjän ei välttämättä tarvitse tehdä reittihakua lainkaan. Reittihaun taas voi tehdä syöttämällä pelkästään määränpään, kun käyttäjän sijainti on tiedossa.

Hakuja voi personoida esimerkiksi tallentamalla omat suosikkipaikkansa ja säätämällä vaihtojen määrää, vaihtoaikaa tai kävelynopeutta haluamakseen. Uusi reittiopas näyttää myös reaaliaikaiset, pysäkkikohtaiset aikataulut, jolloin niiden hakemiseen ei enää tarvita erillistä palvelua. Reaaliaikaiset ennusteet tulevat uudessa Repassa uudesta järjestelmästä, ja ovat siten kattavammat.

Reittiopas tuleekin jatkossa korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat Lissu Liikenteenseurannan, sähköisen linjakartan ja aikataulut.tampere.fi -palvelun. Palveluiden yhdistäminen tekee joukkoliikenteen käytöstä entistä sujuvampaa. Vanhat palvelut poistuvat käytöstä vähitellen vuoden 2019 aikana.

Repa.tampere.fi -osoite alkaa ohjata joulukuun alussa uudistettuun reittioppaaseen, joka on tällä hetkellä käytettävissä osoitteessa pilottirepa.tampere.fi. Myös vanha reittiopas säilyy tämän jälkeen toistaiseksi käytössä osoitteessa vanharepa.tampere.fi. Osoitteiden vaihdoista tiedotetaan erikseen.