Siirry sisältöön

Näsijärven retkiluisteluradalle 20.000 euron avustus

Julkaistu 14.11.2018 20.11

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärvelle aurattavaa retkiluistelurataa myös tänä talvena. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 14.11.2018 myöntää Hiking Travel, HIT Ky:lle 20.000 euron avustuksen retkiluisteluradan auraamiseen ja hiihtolatujen tekemiseen talvikaudella 2018–19.

Retkiluisteluradan perusosuus on viisi kilometriä ja se vastaa edellistalvena toteutettua reittiä Kaupinojalta Näsijärven etelärannan suunnasta Lapinniemen kärkeen ja siitä edelleen rantaa seuraillen kohti kaupungin keskustan rantoja Santalahteen. Siilinkarille toteutetaan pisto Lapinniemen kärjestä. Hiihtoladut kulkevat pääsääntöisesti retkiluisteluradan vieressä.

– Näsijärven reitistö edistää Tampereen tavoitteita kasvattaa kaupungin vetovoimaa matkailu- ja elämyskaupunkina. Matkailun osalta painopisteinä ovat luonto- ja järvimatkailun kehittäminen sekä pimeän ajan toiminnan laajentaminen Tampereella. Jäällä tapahtuvalle liikunnalle on myös paljon kysyntää tamperelaisten ulkoilijoiden ja kuntoliikkujien piirissä, summaa päätöksenteon perusteita lautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki

Hiking Travel, HIT Ky:lle on myönnetty avustusta vuodesta 2011 lähtien retkiluisteluradan ylläpitämiseksi Näsijärvellä. Luisteluradan kävijämäärän on arvioitu kymmenkertaistuneen vuoden 2011 jälkeen. Palveluntuottajan arvion mukaan ulkomaalaisten käyttäjien määrä radalla on useita tuhansia vuosittain.

Avustuksen saaja vastaa radan kunnossapidosta sekä käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta.


Lisätietoja

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Iina Ojala
puhelin 040 801 6189
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen