Siirry sisältöön

Outi Markkasen näyttely Tampere-talossa marras-joulukuussa

Julkaistu 12.11.2018 13.38

Outi Markkasen näyttely Piski ja Anniki järjestetään Tampere-talon Talvipuutarha-galleriassa 20.11. -6.12.2018. Näyttely esittelee kaksi taiteilijan töissä esiintyvää uteliasta hahmoa.

Näyttelyjuliste, piski ja anniki-hahmot
 

Piski on kuljeksiva koira, joka päätyy katsojaksi ja kokijaksi monenlaisiin tilanteisiin, tapahtumiin ja maisemiin. Piski on esiintynyt Outi Markkasen teoksissa jo vuodesta 1997 lähtien. Piski-teosten materiaalina on käytetty sekä lehdissä julkaistuja että taiteilijan itsensä ottamia valokuvia. Piski-hahmo valittiin vuonna 2018 kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnalliseksi symboliksi.

Anniki-hahmo puolestaan ilmestyi Outi Markkasen teoksiin vuoden 2017 aikana Istanbulissa. Annikia taiteilija kuvailee "sunnuntaimaalarihahmoksi, outsideriksi tai varjoksi, joka tulee mustan värinsä kautta näkyväksi". Anniki tallentaa näkemäänsä sekä itseään kiinnostavia esineitä ja asioita. Näyttelyssä on nähtävillä Istanbulista innoituksensa saanut kollaasisarja Lentävällä matolla, sekä vaneriveistoksia.

Piski ja Anniki on Outi Markkasen ensimmäinen yksityisnäyttely Tampereella. Näyttelyn toteuttamisessa ovat mukana Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE, Tampereen taidemuseo, Jyväskylän taidemuseo sekä Tampere-talo. Vapaaehtoiset kulttuuriluotsit lähtevät pyynnöstä seuraksi myös Piski ja Anniki -näyttelyyn.


Lisätietoja

Koordinaattori
Katri Leppisaari
sähköposti [email protected]


Kuvat Outi Markkanen