Siirry sisältöön

Liito-oravalle rakennetaan kadun ja raitiotien ylityspaikkaa Hervantajärven alueella

Julkaistu 12.11.2018 12.42

Hervantajärven tulevalle asuinalueelle rakennetaan liito-oravalle tarkoitettu ylitysalue raitiotien ja Makkarajärvenkadun linjausten väliin. Työt alkavat maanantaina 12.11.2018 työmaateiden rakentamisella. Ruskonkehälle rakennetaan työnaikainen liittymä.

Ylitysalue on tarkoitettu helpottamaan liito-oravan kulkua raitiotien ja Makkarajärvenkadun yli viheralueiden välillä. Ylitysalueelle asennetaan pitkiä kuusipuisia hyppytolppia sekä istutetaan isoja vuorijalavan taimia ja serbiankuusia. Taimet on kasvatettu kaupungin omalla taimistolla. Alue on noin 400 m2 :n laajuinen, ja se on merkitty asemakaavaan merkinnällä sl-13.

Ylitysalueen maamassojen vaihtotyöt kestävät parisen viikkoa, ja työ aloitetaan idän suunnasta. Raitiotien linjauksen kohdalta poistetaan puusto ylitysalueen valmistumisen jälkeen. Ylitysalueen puunistutukset tehdään ensi vuoden helmikuuhun mennessä.

Hervantajärven asemakaava-alueen eteläosan tonteilta- ja katualueilta poistetaan puustoa tulevan talven aikana. Pohjoisosassa puunkaatotöitä tehtiin huhtikuussa. Tulevalle noin 2900 asukkaan Hervantajärven asuinalueelle kulkee raitiotie, ja sinne sijoittuu raitiotien päätepysäkki.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jyrki Lehtimäki
puhelin 044 423 5405


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen