Siirry sisältöön

Tule Monitoimitalo 13:een viettämään Lapsen oikeuksien päivää

Julkaistu 9.11.2018 12.40

Lapsen oikeuksien päivää vietetään lauantaina 17.11.2016 klo 10–14 iloisen tapahtumapäivän merkeissä Monitoimitalo 13:ssa Tampereella.

Tapahtumassa lapset voivat yhdessä tuttujen aikuisten kanssa puuhailla monenlaisia asioita. Ohjelmassa on muun muassa kirjanmerkkien ja heijastinten tekoa, askartelua, ilmavolttirata ja keilausta, loruilua, olohuonesirkusta, leikkiä, kasvomaalausta, kangaskassien koristelua ja yhdessä lautapeleillä pelailua sekä muuta kivaa puuhaa. Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen seurakunnat ja useat eri lasten ja perheiden parissa toimivat järjestöt, kaikkiaan mukana on noin 20 eri toimijaa.

Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita ilmaiseen tapahtumaan viettämään yhteistä aikaa mukavan toiminnan parissa. Tapahtumassa julkistetaan noin klo 12 Vuoden Aikuinen ja Hyvä Haltija -palkinnot, jotka myönnetään tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä sekä lastenkulttuurin Lampun Henki -palkinto.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi marraskuun 20. päivänä. Vuoden 2018 teemana on osallisuus. YK:n yleiskokous hyväksyi Lapsen oikeuksien sopimuksen 20.11.1989. Lapsen oikeuksien päivän ilmainen perhetapahtuma on järjestetty Tampereella vuodesta 2003 lähtien. Tampereen kaupungin yksiköissä liputetaan lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2018.

Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa (os. Satakunnankatu 13, käynti Pellavatehtaankadun puolelta).


Teksti Aila Rajamäki