Siirry sisältöön

Nykyaikaista kiinteistönhuoltoa voi opiskella Hiedanrannassa töitä tekemällä

Julkaistu 26.10.2018 10.34

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kiinteistönhuollon opiskelijat pääsevät tositoimiin ja oppimaan aidossa ympäristössä. Opiskelijat ovat voineet kesän alusta asti suorittaa tutkintoaan Hiedanrantaan valmistuvassa uudessa kaupunginosassa.

 

Kiinteistönhuollon työssä oppimiseen perustuva koulutus Hiedanrannassa on syntynyt Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden, Tredun ja Hiedanrannan yhteistyönä. Hiedanrantaan on rakentunut monialainen oppimisympäristö, joka mahdollistaa uusia toimintatapoja. Ne hyödyttävät niin opiskelijoita kuin työttömiäkin.

- Kiinteistöhuoltoala vetää ja alan osaajille on työmarkkinoilla runsaasti paikkoja tarjolla. Hiedanrannassa toteutettavan koulutuksen tarkoitus on, että saadaan nopeasti ja tehokkaasti alalle uusia tekijöitä hyödyntäen Hiedanrannan ainutlaatuista ympäristöä ja kiinteistöjä. Nykyaikainen kiinteistönhuolto on monipuolista ja ammatissa voikin erikoistua oman mielenkiinnon mukaan moneen eri tehtävään, kertoo Tredun koulutuspäällikkö Mika Uronen.

Yhteistyön ansiosta työttömät työnhakijat voivat siirtyä nopeasti koulutukseen ja sen myötä työelämään. Työllisyyspalveluissa on huomattu, että Hiedanranta oppimisympäristönä on työnhakijoiden mielestä kiinnostava.

– Ensimmäinen 12 hengen opiskelijaryhmä aloitti opiskelun kesän korvalla ja toinen ryhmä syyskuun lopussa. Koulutuksen opiskelijat tulevat pääasiassa työllisyyspalveluista OMA-valmentajan ohjaamina. Toiminnallinen oppimisympäristö on aikuisopiskelijoiden kannalta mielekäs, kun osaamista voi kehittää aidoissa työtehtävissä ja hyödyntää samalla aikaisempaa työkokemusta, sanoo palvelupäällikkö Tommi Eskonen Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista.

Opiskelu lähteekin liikkeelle siitä, että jokaisen opiskelijan osaaminen selvitetään huolellisesti ja tutkinnon osat räätälöidään sen mukaisesti.

– Ensin kartoitetaan opiskelijan tilanne, aiempi työkokemus ja koulutus sekä osaaminen. Ryhmän ikähaarukka on suuri ja työelämävalmiudet erilaisia, joten jokaisen tilanne katsotaan yksilöllisesti. Kaikki tutkinnon osat pyritään tekemään näyttöinä, kertoo opettaja Onni Orsmaa.

Kun oppiminen tapahtuu koulunpenkin sijaan autenttisessa ympäristössä oikeita töitä tekemällä, on motivaatio ihan eri tasolla.

– Täällä tehdään konkreettisia asioita ja opiskelija huomaa, että osaa ja onnistuu, jolloin motivaatio syntyy kuin itsestään. Yksi tärkeä tekijä siinä on myös ryhmän tuki. Vaikka opiskelijoiden taustat ja osaaminen ovat hyvin erilaisia, ovat he hitsautuneet hienosti yhteen. Ryhmässä ei keskitytä ongelmiin, vaan ratkaisuihin, jatkaa Orsmaa.


Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Tommi Eskonen
puhelin 050 361 1052
sähköposti [email protected]