Siirry sisältöön

Uusi skeittirata avattiin Hiedanrannan skeittihallin sisäpihalle

Julkaistu 4.10.2018 13.10

Hiedanrannassa Kenneli DIY -skeittihallin yhteyteen on avattu sisäpiha, johon on rakennettu täysbetoninen skeittirata. Huhtikuussa aloitetut rakennustyöt valmistuivat syyskuussa. Sisäpihan rata on noin 300 neliömetrin kokoinen ja sopii kaikille aloittelijoista kokeneempiin harrastajiin.

kuva: Skeittirata Hiedanrannan skeittihallin sisäpihalla
 

Sisäpihan rata on valmistunut yhteistyössä Hiedanrannan kehitysohjelman, Pirkanmaan Kaarikoirien, Tampereen Viherpalveluiden ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa. Radan rakentaminen toteutettiin samaan tapaan kuin sisäskeittihallin rakentaminen. Projekti työllisti ja samalla koulutti alasta kiinnostuneita pitkäaikaistyöttömiä.

– Valuissa oli mukana skeittipuistojen ammattirakentajia sekä työllistettyjä. Projektin toteutustapa on todella hyvä. Normaalisti tämän kokoiseen hankkeeseen menisi aikaa jopa kaksi vuotta, mutta tällä toteutustavalla saatiin projekti toteutettua nopeasti ja laadukkaasti, kertoo Kaarikoirien Teemu Grönlund.

Sisäpihan rata on avoin kaikille ja sinne voi mennä skeittaamaan koska vain. Se on auki kesäkauden eli noin huhtikuusta lokakuuhun. Radalle on asennettu hämärätunnisteiset valot, joten myös kesäkauden lopulla radalla pystyy hyvin olemaan iltaisin. Sisäpihalle pääsee Kuivaamo-rakennuksen takaa, skeittihallin Lielahden puoleisesta päädystä.

Ensimmäinen vaihe projektista on nyt valmis. Sisäpihan rakentaminen jatkunee kuitenkin vielä ensi kesänä toisella vaiheella. Suunnitelmissa on lisärata, joka on suunnattu erityisesti aloittelijoille. Lisäksi sisäpihalle rakennettaisiin esiintymislava ja anniskelualue.

Skeittihallissa ja sisäpihalla järjestetään skeittikouluja ja -leirejä, kulttuuritapahtumia sekä kaksi kansainvälistä kilpailua vuosittain. Kenneli DIY-skeittihalli ja sen sisäpiha ovat osa Väliaikaista Hiedanrantaa.

Väliaikainen Hiedanranta tarjoaa kaupunkilaisille, yrityksille ja yhteisöille paikan kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria yhdessä. Väliaikainen Hiedanranta on yksi Tampereen kaupungin Hiedanrannan kehitysohjelman kolmesta osa-alueesta kaupunginosan suunnittelun ja innovaatioyhteistyön ohella, ja sen toiminta tukee alueen kehittymistä tulevaisuuden kestäväksi ja älykkääksi kaupunginosaksi.


Lisätietoja

Pirkanmaan Kaarikoirat ry:
Teemu Grönlund
puhelin 050 348 2108

Väliaikainen Hiedanranta
Sini Jussila
puhelin 040 1253 703

Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568


Teksti Senni Vesikallio

Kuvat Senni Vesikallio