Siirry sisältöön

Maailmanmusiikin merkittävä tapahtuma järjestetään Tampereella syksyllä 2019

Julkaistu 30.8.2018 12.15

Tampere isännöi maailmanmusiikin merkittävää kansainvälistä ammattilaistapahtumaa Womex World Music Expo -konferenssia 23.–27.10.2019.

Womex on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä musiikkialan konferensseista. Tapahtumaan saapuu vuosittain yli 2500 ammattilaista 90 maasta. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia. Näkyvimpänä elementtinä on kuitenkin showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuartisteja soittamaan näytöskeikkoja. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 25. kertaa.

Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on Tampere-talo, johon asettuvat niin näytteilleasettajat kuin Womexin juhlava avajaiskonserttikin. Muut tapahtumapaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Telakka toimii Womex-esiintyjien ja henkilökunnan takahuoneena. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

Womex World Music Expoa järjestää saksalainen musiikkiyhtiö Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen musiikkiyhtiö Rockadillo Production Oy. Pääyhteistyökumppanit ovat Tampereen kaupunki, Visit Tampere sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Music Finland tuottaa Womexissa suomalaiseen musiikkiin keskittyvän avajaiskonsertin sekä huolehtii suomalaisen kansanmusiikkiosaamisen ja kotimaisten viejäyritysten näkyvyydestä ja palveluista tapahtumassa.

Tampere kävi tiukan kilpailun tapahtumasta muiden eurooppalaisten isäntäkaupunkiehdokkaiden kanssa.

- Suomi tunnetaan maailmalla merkittävistä kansanmusiikkifestivaaleista, alan korkeasta koulutuksesta ja lukuisista menestyvistä artisteista. Tampereen valtit olivat muun muassa hyvä infrastruktuuri ja mukana olevien tahojen myönteisyys ja yhteinen tahtotila, operatiivinen johtaja Perttu Pesä Visit Tampereesta kertoo.


Lisätietoja

Perttu Pesä
puhelin 050 587 6200
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Juane Morales The Golden Touch