Siirry sisältöön

Etelä-Hervannan koulun uudisrakennuksen kaavoitusta esitellään yleisölle 4.9.2018

Julkaistu 30.8.2018 8.56

Etelä-Hervannan nykyiselle koulutontille rakennetaan uudisrakennus, koska vanha koulurakennus on todettu huonokuntoiseksi. Alun perin nykyistä koulua oli tarkoitus laajentaa. Uuden koulun, terveydenhoitotiloja ja päiväkodin mahdollistavaa asemakaavamuutosta esitellään 4.9.2018 yleisölle. Kaavoittaja, liikenneinsinööri sekä hankearkkitehti ovat tavattavana klo 15.00–18.00 Kauppakeskus Duossa, osoitteessa Pietilänkatu 2.

Tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluaineistoa on nähtävillä 13.9.2018 saakka Palvelupiste Frenckellissä ja kaupungin verkkosivuilla. Esillä on kaavaluonnoksia sekä muun muassa luonnoksia liikenteen ja pysäköinnin järjestämisestä sekä erilaista selvitysaineistoa.

Suunnittelualue sijaitsee Hervannan kaupunginosassa osoitteessa Mekaniikanpolku 9. Alueella on koulun lisäksi paikoitusalue sekä puistoa ja katualuetta (Sähköraitti, Mekaniikanpolku, Elementinpolku, Nosturinraitti, Valtaraitti ja Helaraitti).

Alueen ympäristö on kerrostalovaltaista asuinaluetta. Lounaassa alue rajoittuu Mäkipuistoon. Suunnittelualueen omistaa Tampereen kaupunki. Alueen pinta-ala on noin 7 hehtaaria.

Kaavamuutoksella varaudutaan palveluverkon muutoksiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Asemakaavamuutoksella mahdollistetaan uusi koulu, päiväkoti, hammashoitola, sekä turvalliset liikenne- ja pysäköintijärjestelyt. Koulun tontin uudeksi rakennusoikeudeksi muodostuu 16 000 kerrosneliömetriä, mikä on noin 8000 kerrosneliömetriä nykyistä rakennusta enemmän. Koulu sijoittuu aiempaa keskitetymmin tontin keskiakselille ja se jakaa piha-alueen luontevasti koulun ja päiväkodin käyttöön.

Katualueiden merkintöjä tarkistetaan. Alueen sisällä sijaitsevat väylätsäilyvät pääosin jalankulku -ja pyöräilykäytössä. Huoltoajon sallivat väylät sekä katujen rakenteet suunnitellaan niin, että turvallisuus väylillä paranee. Arkkitehdin kadun varteen suunniteltu uusi pysäköintialue palvelee myös koulun saattoliikennettä.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija Milla Hilli-Lukkarinen p. 044 4863500
Milla Hilli-Lukkarinen


Teksti Anna-Leea Hyry