Siirry sisältöön

Iidesrannassa raivataan pienpuustoa elo-syyskuun vaihteessa

Julkaistu 27.8.2018 13.41

Iidesjärven pohjoisrannalla raivataan kevyen liikenteen väylän käyttöä haittaavaa pienpuustoa elo-syyskuun vaihteessa viikoilla 35 ja 36.

Raivattavat alueet sijaitsevat järven itä- ja länsipäässä. Länsipäässä raivataan Lokintaipaleesta Iidesranta -katuun ulottuvaa osuutta eli Lokinpuistoa ja sekä itäpäässä Järvensivun koululta Kalevantielle ulottuvaa osuutta. Lokinpuistossa myös leikataan kävely- ja pyörätielle kasvavia marjaomenapuita.

Myöhemmin tänä vuonna on suunniteltu kaadettavaksi näiden alueiden väliseltä osuudelta isoja hopeasalavia sekä matonpesupaikan kohdalta terijoensalavat. Salavat alkavat olla biologisen ikänsä loppupuolella, ja ne ovat huonokuntoisia. Kaadettavista puista jätetään paksuja runkoja maapuiksi ja lahopökkelöiksi lisäämään luonnon monimuotoisuutta. Lahopuusta hyötyvät muun muassa monet hyönteiset.

Pökkelöiden kolot ja raot sopivat monien pikkulintujen pesäkoloiksi ja Iidesjärven rannoilla saalistavien lepakoiden päiväpiilopaikoiksi. Iidesjärven ranta-alueita on suojeltu kaavamerkinnöin, ja kaupunki valmistelee Iidesjärven luonnonsuojelualueen perustamista. Suunnitellut toimenpiteet eivät vaaranna alueen luontoarvoja. Salavien kaadosta tiedotetaan tarkemmin, kun työ ajankohtaistuu.

Kadun ja kevyen liikenteen väliselle viherkaistalle ja matonpesupaikan kohdalle tehdään täydennysistutuksia.


Lisätietoja

Puunkaatotyöt:
Työmaapäällikkö
Maarit Voimanen
puhelin 040 547 5140

Luonnonsuojelu:
Ympäristösuunnittelija
Katri Laihosalo
puhelin 050 521 5164