Siirry sisältöön

Atalan terveysasema perusparannetaan päiväkodiksi

Julkaistu 23.8.2018 19.18

Atalan terveysasema on ollut tyhjillään terveysaseman muutettua Linnainmaan hyvinvointikeskukseen viime vuonna. Alueella on vajausta päivähoitopaikoista, joten terveyskeskuksen rakennus aiotaan peruskorjata varhaiskasvatuksen käyttöön. Hankkeen tarveselvitys ja hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 23.8.2018.

Uusimman väestösuunnitteen mukaan päivähoitoikäisten lasten määrä kasvaa Tampereella edelleen. Linnainmaan, Atalan ja Leinolan alueilla alle kouluikäisten määrä hieman laskee vuoteen 2033 mennessä, mutta alueella on kuitenkin vajausta päivähoitopaikoista.

Vuonna 1991 rakennettua terveysaseman kiinteistöä ei ole aiemmin perusparannettu. Muutostyön jälkeen rakennukseen saadaan päiväkoti kolmelle ryhmälle eli 60 lapselle.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi toukokuussa 2019 ja niiden on määrä valmistua marraskuussa 2019. Toiminta uusissa tiloissa voi alkaa tammikuussa 2020. Alustavan suunnitelman mukaan Atalan päiväkoti väistää uuteen päiväkotiin sen perusparannuksen ajaksi. Tämän jälkeen voidaan luopua Leinolan päiväkodin pienistä Liinakon ja Piettasen lisäryhmistä.

Terveyskeskuksen työhuoneet ja odotustilat muutetaan päivähoitokäyttöön soveltuviksi. Rakennuksen keskelle rakennetaan märkäeteiset, eteistilat ja wc-pesuhuoneet. Kaikki kiintokalusteet ja tilapinnat uusitaan. Rakennus suunnitellaan esteettömäksi ja muuntojoustavaksi. Muutostyön kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Päiväkodin piha sijoittuu terveysaseman pysäköintialueen paikalle. Tontin itäpuolelle suunnitellaan toinen aidattu leikkipiha, joka on luonteeltaan ns. metsäpiha. Päiväkodin ja koulun välille rakennetaan uusi lämmin yhdyskäytävä. Tällä vältetään erillisen keittiön ja siivouskeskuksen sekä huoltopihan rakentaminen. Käytävä myös mahdollistaa päiväkodin ja koulun tilojen joustavan käytön.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki