Siirry sisältöön

Koukkuniemen Männistö-uudisrakennuksen toteutussuunnitelma hyväksyttiin

Julkaistu 22.8.2018 19.35

Koukkuniemen Männistö-uudisrakennuksen toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 22.8.2018 ehdolla, että sosiaali- ja terveysministeriö myöntää Tampereen kaupungille poikkeusluvan investointiin. Lisäksi edellytetään, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, Ara, tekee hankkeen suunnitelmien ja kustannusten hyväksymispäätöksen. Rakentaminen alkaa välittömästi, mikäli luvat saadaan.

Männistö-hankkeen kustannusarvio on suunnittelusopimusten, saatujen urakkatarjousten ja arvioitujen muiden kustannusten perusteella 11 miljoonaa euroa. Arvio asukkaalta perittävästä vuokrasta on noin 619 euroa kuukaudessa.

Uudisrakennus rakennetaan Rauhaniemen sairaalan laajennuksena, johon on suunniteltu neljä ryhmäkotia. Jokaisessa ryhmäkodissa on asunto 15 asukkaalle, eli asuntoja valmistuu yhteensä 60. Ensisijaisena käyttäjäryhmänä ovat ikääntyneet ja vaikeasti muistisairaat henkilöt, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoitoa. Tavoitteena on mahdollistaa yhteisöllinen, ympärivuorokautisiin palveluihin tukeutuva tehostettu asumispalvelu.

Arkkitehtitoimisto Avario Oy (ent. SIPARK Oy) on hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelija.

Tällä hetkellä Koukkuniemen alueella tarjotaan tehostettua palveluasumista 260 asukkaalle, mutta pääasiassa laitoshoitomuotoisia palveluja. Vanhusväestön ja erityisesti muistisairaiden, yli 85 vuotta täyttäneiden ikäihmisten, määrän kasvaminen edellyttää erityisesti ryhmäkotimuotoisen tehostetun palveluasumisen lisäämistä.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell