Siirry sisältöön

Kärkkärillä kohti työelämää

Julkaistu 21.8.2018 15.09

Tampereen kaupungin työllisyyspalveluissa on heinäkuusta lähtien ollut käynnissä työllistymisklubi, jossa jalkapallo yhdistyy luontevasti työnhakuvalmennukseen.

Kärkkärillä kohti työelämää -nimisen ryhmävalmennuksen idea on yksinkertainen: Jokaisella tapaamiskerralla osallistujat pelaavat jalkapalloa ja edistävät samalla työllistymistään. Tapaamisissa on muun muassa tutustuttu kevytyrittäjyyteen ja mahdollisiin työnantajiin sekä viilattu CV:tä ja työnhakutaitoja ammattilaisen avulla.

Ryhmän taustalla on ajatus siitä, että liikunnan ja pelaamisen myötä myös työnhaku muuttuu aktiivisemmaksi.

- Tässäkin työllistymisklubissa tiivistyy alueellisen työllisyyskokeilun keskeisin ajatus: palvelut ja valmennukset suunnitellaan aina asiakaslähtöisesti eli juuri tietyn asiakasryhmän tarpeista käsin, mikä vie ihmistä lähemmäs työelämää, kertoo palvelupäällikkö Petri Pekkola Tampereen kaupungin työllisyyspalveluista.

Pekkola kertoo, että työllistymisklubi on yksi esimerkki myös siitä, että kuntouttavan työtoiminnan lainsäädäntö antaa mahdollisuuden kokeilla ryhmävalmennuksia aivan uudella tavalla.

- Vain mielikuvitus on rajana, kun räätälöimme ryhmiä asiakkaille. Voimme rakentaa valmennuksia erilaisten - osallistujia kiinnostavien teemojen kuten musiikin tai taiteen ympärille. Tähän mennessä palaute ja tulokset ovat olleet loistavia. Tällaisten uusien toimintojen myötä työnhakijat pääsevät mukaan uuteen sosiaaliseen ryhmään sekä verkostoihin ja saavat voimaa työnhakuunsa.

Seuraavaksi Kärkkärillä kohti työelämää -ryhmä vierailee 22. elokuuta Tehtaan kentällä jalkapallovalmentaja Keith Armstrongin johdolla. Ryhmä matkaa Valkeakoskelle Duunibussilla.

Media on tervetullut tutustumaan toimintaan ja osallistumaan Valkeakosken retkeen.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Petri Pekkola
puhelin 040 760 8116
sähköposti [email protected]