Siirry sisältöön

Tekoäly auttaa uutta opiskelijaa Tampereella

Julkaistu 21.8.2018 9.04

Opiskelijan Tampere yhdessä Tampereen kaupungin kanssa kokeilee tekoälyyn perustuvaa neuvontabottia Opiskelijan Tampereen verkkosivuilla. Neuvontabotti vastaa paikkakunnalle muuttavien uusien opiskelijoiden kysymyksiin. Neuvontabotti hyödyntää tekoälyä kysymysten tulkitsemisessa ja sopivimpien vastausten etsimisessä.

Opiskelijaa auttavaan keskustelubottiin on kerätty tietokanta yleisimmistä kysymyksistä ja vastauksista. Mikäli tekoäly ei osaa vastata opiskelijan kysymykseen, se tarjoaa mahdollisuuden lähettää kysymyksen ihmisen käsiteltäväksi.

Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi kaupungin palveluihin, oppilaitoksiin, harrastusmahdollisuuksiin tai paikallisiin tapahtumiin.

Neuvontabottikokeilun avulla kaupunki saa tietoa opiskelijoiden palvelutarpeista ja tekoälyyn perustuvien keskustelurobottien mahdollisuuksista.

Kokeilun tavoitteena on selvittää kuinka iso osa ja minkä tyyppiset opiskelijoiden kysymykset voidaan käsitellä neuvontabotin avulla. Tarkoituksena on myös kerätä kokemuksia robotista neuvonnan apuvälineenä.

Apua saatavilla ympäri vuorokauden

Kokeilun avulla halutaan myös tarkentaa botin vastausten osuvuutta ja asiakastyytyväisyyttä. Neuvontabotti on opiskelijoiden tavoitettavissa ympäri vuorokauden ja se löytyy Opiskelijan Tampereen verkkosivuilta.

Keskustelurobotin teknisestä toteutuksesta vastaa Osaamisbotti Oy ja se on kehitetty osana valtioneuvoston kanslian Kokeilun paikan tekoälykokeilujen sarjaa. Neuvontabotti liittyy myös valtiovarainministeriön Elämäntapahtumapilotit-hankkeeseen. Tampereen kaupunki on mukana muutto opiskelukaupunkiin -elämäntapahtumapilotissa.

Elämäntapahtumapilottien tavoitteena on löytää organisaatiorajat ylittäviä yhteistyön muotoja. Yhteistyöhankkeiden avulla voidaan varmistaa asiakkaalle sujuvat palvelut esimerkiksi silloin, kun opiskelija aloittaa opinnot uudessa kaupungissa.

Lisätietoja

Outi Vasara
Tampereen kaupunki, kehittämispäällikkö
040 8063548

Mira Ala-Kantti
Opiskelijan Tampere, toiminnanjohtaja
044 077 1243


Teksti Nette Tuominen