Siirry sisältöön

Haiharan residenssitaiteilija sukupuoliroolien äärellä

Julkaistu 21.8.2018 8.52

Taiwanista kotoisin oleva ja vuodesta 1997 Düsseldorfissa asunut kuluvan kesän Tampereen kaupungin residenssitaiteilija Ming-Ming Yin työstää aihettansa pinkkiä ei niinkään pelkästään värinä, vaan myös sukupuolia määrittävänä symbolina. Ming-Ming tulkitsee pinkkiin liittyviä sukupuolirooleja uudelleen käyttämällä muovista, puusta ja metallista valmistettuja arkipäiväisiä kulutusesineitä uusissa konteksteissa.

Residenssitaiteilija esittelee teosta avajaisvieraille.
 

Heinäkuun alusta saakka Haiharassa työskennelleen residenssitaiteilija Ming-Ming Yinin näyttely "The Sound of Pink Wind" on nähtävillä Haiharan taidekeskuksessa, Tampereella 2.9. saakka.

Teoksissa on suuria sekä pienen pieniä linjoja, joista katsoja voi napata ne itseään herättelevät yksityiskohdat ja tarkastella niitä. Osa teoksista, kuten It's raining on the mountain, saattaa nostattaa voimakkaitakin feministisiä piirteitä. Kokonaisuudessa on tunnistettavissa niin aasialainen kuin saksalainenkin tekeminen ja tähän näyttelyyn Yinin tyyli on saanut ripauksen suomalaisuutta. Nähtäville on koottu myös teokset Tampereesta ja Haiharasta.

Näkymä näyttelytilasta: vesipusseja, puisia tikkuja, sinisen ja pinkin värejä.
Yleiskuva näyttelytilasta, etualalla teos Image of Tampere.

Näyttely avoinna 12.8.-2.9.2018
ti - su klo 12 - 18
Vapaa pääsy

Haiharan taidekeskuksessa samaan aikaan olevat näyttelyt:
Alapuro & Väätti - Taidegrafiikkaa, Kartano
Katri Kempas: Vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, Talli


Lisätietoja

Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]


Teksti Nina Dannert ja Meiju Mertanen