Siirry sisältöön

Nuoret juhlivat Blockfest-viikonloppuna rauhallisesti

Julkaistu 19.8.2018 1.50

Joukko nuorisotyöntekijöitä ja vapaaehtoisia aikuisia jalkautui juhlivien nuorten pariin ja auttamaan apua tarvitsevia Blockfest-viikonloppuna. Väkijoukon suuruuteen nähden illat sujuivat hyvin.

 

Kaupunkifestivaali Blockfest rantautui Tampereen Ratinaan viikonloppuna. Tuhannet tamperelaiset nuoret kokoontuivat tuolloin joko festarialueelle tai sen välittömään läheisyyteen juhlimaan.

Molempina iltoina nuorten pariin jalkautui noin 50 hengen joukko vapaaehtoisia ja nuorisotyöntekijöitä eri tahoista. Aikaisemmista vuosista poiketen jalkautujat työskentelivät myös festivaalialueella.

– Olimme ensimmäistä kertaa virallisena yhteistyötahona Blockfesteilla. Yhteistyö festivaalijärjestäjän ja poliisin kanssa sujui saumattomasti, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Blockfest-viikonlopun arvioitiin ennalta olevan vilkas. Tiina-Liisa Vehkalahti kertoo iltojen kuitenkin sujuneen yllättävän rauhallisesti väkijoukon suuruuteen nähden.

– Nuoret juhlivat pääosin maltillisesti ja olivat hyväntuulisia. Muutamia ylilyöntejä toki mahtui joukkoon, mutta sitä varten työntekijämme olivat paikalla auttamassa. Pääpaino illan työssä oli nuorten kohtaamisessa ja heidän kuuntelemisessaan.

Jalkautujat kohtasivat yhteensä noin 1750 nuorta, joista noin 360 kaipasi jonkinlaista apua.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]