Siirry sisältöön

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvitys: yleisötilaisuus ja chat-keskustelu tulevaisuuden palveluverkosta

Julkaistu 14.8.2018 14.28

Tampereen kaupungin päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen valmistelu on edennyt lähelle päätöksentekovaihetta. Selvityksessä esiin nousseita vaihtoehtoja esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa keskiviikkona 29.8.2018 klo 18 alkaen. Torstaina 30.8. klo 10.30–17 järjestetään Kysy päiväkoti- ja kouluverkosta -chat.

 

Yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.8.2018 klo 18–19.45 Keskusvirastotalossa, osoitteessa Aleksis Kiven katu 14–16 (valtuustosali, 5.krs). Keskustelutilaisuuden puheenjohtajana toimii apulaispormestari Johanna Loukaskorpi. Tilaisuudessa on läsnä myös hyvinvointipalveluiden johtaja Taru Kuosmanen, kasvatus- ja opetuspalveluiden palvelujohtaja Kristiina Järvelä sekä selvitystä valmistelleen työryhmän jäsenet.

Yleisötilaisuudessa kerrotaan tarkemmin, millainen päiväkoti- ja kouluverkon tulisi olla tulevaisuudessa (vuosina 2019–2033), kun otetaan huomioon väestönkasvu, uusien asuinalueiden rakentuminen sekä talouden ja toiminnan näkökulma. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana verkossa tai katsoa jälkikäteen tallenteena. Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä verkossa osoitteessa Ulkoinen linkkiwww.mediaserver.fi/live/tampere ja aiheesta voi keskustella myös verkossa lähetysikkunan alla näkyvällä kommenttiseinällä. Keskusteluun voi osallistua Twitterin kautta lisäämällä twiittiin aihetunnisteen #trepalveluverkko, tekstiviestitse (ks. ohjeet lähetysikkunan alta) tai lähetysikkunan alla olevalla verkkolomakkeella. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 30.8.2018 alkaen palveluverkkoselvityksestä kertovalla sivulla.

Voit osallistua myös chat-keskusteluun torstaina 30.8.

Torstaina 30.8. klo 10.30–17 järjestetään Kysy päiväkoti- ja kouluverkosta -chat. Chatissa kysymyksiin vastaavat selvityksen valmistelijat ja kasvatus- ja opetuspalveluiden asiantuntijat.

Chat on mainittuna ajankohtana avoinna palveluverkkoselvityksestä kertovalla sivulla.

Selvityksen käsittely etenee, lautakunta päättää syyskuussa

Selvitys perustuu syksyllä 2017 hyväksyttyyn pormestariohjelmaan. Pormestariohjelman mukaan suunnitelman lähtökohtina ovat lasten määrän kasvu, uuden opetussuunnitelman mukainen oppimisympäristö, monipuolinen opetustarjonta ja nykyisten tilojen sisäilmaongelmat sekä kulkuyhteydet. Huonokuntoisista päiväkoti- ja koulutiloista luovutaan, mikäli niiden peruskorjaus ei ole tarkoituksenmukaista.

Selvitys ja suunnitelma koskevat koko kaupungin päiväkoti- ja kouluverkkoa. Palveluverkkoa on tarkasteltu alueellisesti ja tavoitteena on luoda tasavertainen ja laadukas palveluverkko tamperelaisille lapsille ja nuorille. Selvityksessä esitetään päiväkoti- ja kouluverkon osalta vaihtoehtoisia ratkaisumalleja vuosille 2019–2033. Sivistys- ja kulttuurilautakunta käsittelee ja tekee päätöksen selvityksestä 11.9.2018.


Lisätietoja

Kehittämiskoordinaattori
Monika Sola
puhelin 040 801 6011
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala