Siirry sisältöön

Hiedanrannan yhteisöllisiä Puutarhajuhlia vietetään lauantaina 18. elokuuta

Julkaistu 14.8.2018 11.41

Hiedanrannan perinteiset Puutarhajuhlat kutsuvat kaikki kaupunkilaiset viettämään yhteistä loppukesän juhlaa Näsijärven rantamaisemiin keskelle historiallista kartano- ja tehdasaluetta lauantaina 18. elokuuta klo 11 alkaen. Lielahden kartanon tunnelmallinen puutarha täyttyy jälleen musiikista, taiteesta, hyvästä ruoasta ja lastenkulttuurista.

Puutarhajuhlassa ohjelmassa myös sirkusta
 

Maksuton, koko perheen tapahtuma on tulevan kaupunginosan yhteisöllinen juhla, joka toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Hiedanrannan toimijoiden kanssa. Koko päivän kestävät juhlat huipentuvat Kenneli D.I.Y. -skeittihallin jatkoihin kello 19–22.

Kartanon puutarhassa musiikkia kaiken ikäisille

Monipuolisen yhteistyön ansiosta Puutarhajuhlia vietetään jo neljättä kertaa entistä värikkäämmän ohjelman kera. Juhlien aamupäivässä perheen pienimmät pääsevät uppoutumaan muun muassa musiikkiduo Höpinätötterön hassuttelevan seikkailumusiikin rytmeihin, Kulttuuriosuuskunta Uulun tarinallisen konsertin satujen käänteisiin sekä Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n jännittävään maailmaan.

Juhlien iltapäivä on tyylikkäiden artistien, kun kello 15 eteenpäin tamperelainen Tammela33100 valloittaa kartanolavan ennakkoluulottomalla herkkyydellään ja Kanervan tunnelmointi johdattelee kuulijat rytmisen magiikan syövereihin. Kaita Isäri Seppälän svengin myötä iltapäivä kääntyy vielä iltaan, jonka trooppisen tulisilla rytmeillään lämmittää "Suomen iloisin bändi" Kaveri Special.

Kurkistuksia tulevaisuuden kaupunginosaan

Kulttuuriohjelman lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan uusimpiin suunnitelmiin tulevaisuuden kestävästä ja älykkäästä kaupunginosasta. Lielahden kartanon suunnittelukonttorissa on mahdollisuus tavata kaupunginosan kaavoittajia ja kehittäjiä ja tutustua alueen alustavaan yleissuunnitelmaan sekä Hiedanrannan läpikulkevan raitiotien reittisuunnitelmiin. Lisäksi suunnittelukonttorissa on esillä kaupunkilaisilta viime keväänä saatua palautetta alustavasta yleissuunnitelmasta.

Tänä vuonna juhlilla on myös upea mahdollisuus päästä kurkistamaan aiempaa monipuolisemmin Hiedanrannassa käynnissä olevien tutkimus- ja kehityshankkeiden sekä alueen yritysten ovien taa − Innovaatioiden Hiedanrantaan.

Tulevaisuuden visioiden ja Hiedanrannan historian äärelle johdattelevat myös hankekehitysjohtaja Reijo Väliharjun opastamat Tarinoita Hiedanrannasta -kävelykierrokset. Kello 11 ja 14 alkavilla kierroksilla vieraillaan esimerkiksi monille tuntemattomalla, von Nottbeckien tehtailijasuvun yksityisellä hautausmaalla, kuullaan alueen kiehtovasta historiasta ja tutustutaan Hiedanrannassa käynnissä oleviin uraauurtaviin kehityshankkeisiin sekä kaupunginosan suunnitelmiin. Kierroksilla yleisö pääsee kävelemään tehtaan porttien sisäpuolelle, tavallisesti suljetulle alueelle. Kierrosten kesto on noin 1,5 tuntia.

Uuden ajan kaupunkipyörillä ympäri Hiedanrantaa

Puutarhajuhlat kannustavat kaupunkilaisia autottomuuteen ja tapahtumassa päästäänkin kokemaan pilkahdus liikkumisen tulevaisuutta, kun Hiedanranta MaaS-hanke tuo yhteistyössä Easybiken kanssa alueelle uudenlaisia kaupunkipyöriä. Yhteisillä pyörillä pyritään vähentämään autoilua ja helpottamaan kestävien kulkumuotojen valitsemista sekä sujuvoittamaan liikkumista Hiedanrannassa. Huomisen kaupunkipyörän voi juhlissa napata alleen neljästä eri pisteestä; Paasikiventiellä sijaitsevan Hiedanrannan bussipysäkin läheltä, Lielahden kadun bussipysäkin läheltä Tehdaskartanonkadulta, Lielahden kartanon edustalta ja Kuivaamolta.

Pyöräilyä varten kannattaa etukäteen ladata helppokäyttöinen EASYBIKE-sovellus AppStoresta tai Google Playsta. Sovelluksen ladattuaan pääsevät juhlijat polkaisemaan myös Kuivaamolle, jossa Puutarhajuhlien kanssa samaan aikaan järjestetään suuri vintage-sisustamisen tapahtuma Vinstage. Värikkäät nykypäivän markkinat esittelevät yksilöllisiä retro-trendejä ja sekoittavat yhteen vanhaa ja uutta, kierrätettyä ja käsintehtyä. Myös Vinstageen on vapaa pääsy.

Hiedanranta on suunnitellun raitiotiereitin varrelle rakentuva, jopa 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosa, jota kaupunki kehittää yhdessä kaupunkilaisten, tutkimusorganisaatioiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa. Kehittämistyöstä vastaa Hiedanrannan kehitysohjelma.


Lisätietoja

Hiedanrannan Puutarhajuhlat / tuottaja Väliaikainen Hiedanranta / Ekokumppanit Oy
Sini Jussila
sähköposti [email protected]

Hiedanrannan kehitysohjelma
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901
sähköposti [email protected]


Teksti Meri Vainiomäki

Kuvat Meri Lampinen