Siirry sisältöön

Liikuntapalvelujen kaikkiin syksyllä alkaviin ryhmiin haetaan 14. - 15.8. klo 9

Julkaistu 9.8.2018 9.18

Liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi on 27.8. - 16.12.2018 ja kevätkausi 14.1. - 19.5.2019. Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Ilmoittautuminen

Tiistaina 14.8. klo 9.00 alkaen haetaan vauvauinteihin, uimakoulujen ensimmäiseen jaksoon sekä työikäisten ohjatun liikunnan ryhmiin.
Keskiviikkona 15.8. klo 9.00 alkaen haetaan 60+, 75+ ja erityisryhmiin.

Ulkoinen linkkiRyhmiin ilmoittautuminen (HelleWi-ilmoittautumisjärjestelmä)
Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, voi ryhmiin ilmoittautua kyseisen ryhmän hakuaikana myös soittamalla:
14.8. klo 9 - 12, vauvauintiryhmät, uimakoulut sekä työikäisten liikuntaryhmät, puh. 044 423 5248.
15.8. klo 9 - 12, 60+, 75+ ja erityisryhmät, puh. 044 423 5247.

Liikunnanohjaajat ottavat myös ilmoittautumisia vastaan:
15.8. klo 9 - 12, Hervannan vapaa-aikakeskus, Lindforsinkatu 5
15.8. klo 9 - 12, Tampereen uintikeskus, Joukahaisenkatu 7
15.8. klo 9 - 12, Tesoman uimahalli, Tuomarinkatu 7

Vauvauinnit ja uimakouluryhmät

Vauva- ja lapsiperheille suunnattu ohjauskausi alkaa 27.8. ja päättyy ryhmästä riippuen viimeistään 16.12. Tarjolla on ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauinti-kurssin. Lisäksi uimahalleissa polskitaan mm. tenavauimakoulussa sekä vesipeuhulassa, jotka ovat suunnattu 3 - 5 -vuotiaille lapsille ja joissa opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuutta sekä ryhmässä toimimista. 6 vuotta täyttäneille lapsille löytyy uimakouluja alkeisryhmistä taitoryhmiin, lisäksi valikoimassa on myös aikuisille suunnattuja alkeis- ja tekniikkaryhmiä. Uimakoulujen ryhmäkuvaukset ja lisätiedot Uimakoulut -sivulta.

Seniori- ja työikäisten liikuntaryhmät

Seniori- ja työikäisille suunnattujen liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. Työikäisille on tarjolla kuntosaliharjoittelua ja vesijumppaa. 60+ -ikäisille kuntopiirejä, kehonhuoltoa, senioritanssia tai vaikkapa tasapainoryhmiä. Yli 75-vuotiaille kohdennetut Voimaa vanhuuteen -ryhmät ovat tarkoitettu senioreille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka käyttävät apuvälineitä liikkumisen tueksi.

Nuorten liikuntaryhmät

Nuorten treenit -höntsyliikunta tarjoaa matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille nuorille. Harrasteliikunnan tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien parissa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Nuorten liikuntaryhmiin ei ole erillistä hakua vaan niihin voi tulla mukaan milloin vain. Ryhmien aikataulut löytyvät Ulkoinen linkkiNuorten Tampere -sivuilta. Ryhmien aikataulut päivittyvät lähipäivinä.

Eritysliikuntaryhmät

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen, sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen. Ohjaajina toimivat kuntoutus- ja liikunta-alan ammattilaiset. Tarjolla on esimerkiksi hengitysliikunta-, mielenterveys- ja painonhallintaryhmiä sekä erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairaiden liikuntaryhmiä. Näkövammaisille on tarjolla kuntovoimistelua sekä vesijumppaa, tuki- ja liikuntaelinsairaille vesivoimistelua sekä kuntopiiriä.

Vapaalla Liikkuva Tampere -esite

Liikuntaryhmät on koottu Vapaalla Liikkuva Tampere -esitteeseen, jonka voi lukea alla olevasta linkistä tai hakea uimahalleilta, Frenckellin asiakaspalvelupisteestä, kirjastotalo Metsosta tai liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta, osoitteesta Ratinan rantatie 1.

Lisätietoja

Lisätietoja ohjatun liikunnan ryhmistä sekä hakuohjeet ohjatun liikunnan verkkosivuilta.


Lisätietoja

Seniori- ja työikäisten liikuntaryhmät, 60+, 75+ sekä erityisryhmien liikunta
Johtava liikunnanohjaaja
Anne Lahtinen
puhelin +358505545874
sähköposti [email protected]

Vauvauinnit, uimakoulut
Johtava liikunnanohjaaja
Tommi Liimatta
puhelin 040 801 6587
sähköposti [email protected]


Teksti Satu Arvonen

Kuvat Saana Säilynoja