Siirry sisältöön

Raitiotietä rakennetaan koulureiteillä – tarkkuutta liikenteeseen

Julkaistu 8.8.2018 10.38

Raitiotietä rakennetaan Tampereella monen koululaisen reitillä. Joukossa on jälleen myös satoja uusia ekaluokkalaisia, joille uuden koulutien opettelu on hieno ja jännittävä asia.

Raitiotien rakentamisesta aiheutuu jatkuvasti muuttuvia liikennejärjestelyjä. Siksi Raitiotieallianssi toivoo kodeilta ja kouluilta yhteistyötä turvallisen koulutien varmistamiseksi. Lasten opastaminen reittien käyttöön varmistaa, että koulusyksy lähtee hyvin ja turvallisesti alkuun.

Työmaille on mennyt tietoa koulujen alkamisesta, ja työmaiden läheisyydessä kulkevat koululaiset pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Kouluille tiedotetaan aina kun liikennejärjestelyt koulun läheisyydessä olennaisesti muuttuvat. Raitiotien rakentamiseen liittyviä liikennejärjestelyjä suunnitellaan yhdessä Tampereen kaupungin asiantuntijoiden ja Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa, jotta varmistetaan turvalliset reitit ja kulkuyhteydet myös bussipysäkeille.

Koulujen alkaessa Raitiotieallianssi opastaa jalankulkijoita keskeisten risteysten ja työmaiden lähellä 9.-10.8. aamu- ja iltapäivisin. Opastajat tunnistaa Raitiotieallianssin turvavarusteista.

Ajantasainen tieto raitiotien rakentamisen vaikutuksista liikenteeseen löytyy Raitiotieallianssin nettisivuilta www.raitiotieallianssi.fi


Teksti Marja Merta