Siirry sisältöön

Kaikki kaupungin terveysasemat avoinna jälleen maanantaina 6. elokuuta

Julkaistu 3.8.2018 9.00

Tampereen kaupungin kaikki terveysasemat avaavat ovensa kesälomatauon jälkeen maanantaina 6.8.2018. Kesätauon jälkeen terveysasemilla voi olla ruuhkaa. Osa henkilökunnasta on vielä lomalla, joten asemat eivät toimi heti täydellä teholla.

Tikkien poisto Hervannan terveysasemalla.
 

Kaupungin terveysasemista kuusi oli avoinna koko kesän. Kolme terveysasemaa oli kiinni viiden viikon ajan.

Ostopalveluterveysasemien tuottaja vaihtui elokuun alussa Pihlajalinnasta Mehiläiseen. Toiminta Omapihlaja Hervannan ja Kehräsaaren terveysasemilla loppui 11.7. Uudet Mehiläisen ostopalveluasemat avautuivat 1. elokuuta: Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervanta kauppakeskus Duossa osoitteessa Pietilänkatu 2 sekä Mehiläinen Oma Lääkärisi keskusta Finlaysonin alueella osoitteessa Itäinenkatu 3.

Omapihlaja Kehräsaaressa osoitteensa perusteella asioineet keskustan asukkaat siirtyivät 1.8. automaattisesti Mehiläinen Oma Lääkärisi keskustan asiakkaiksi ja Omapihlaja Hervannassa tai Kehräsaaressa asioineet Hervannan ja Vuoreksen asukkaat Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan asiakkaiksi.

Omapihlajan terveysasemakseen valinneet kuntalaiset palautuivat 1.8. osoitteensa perusteella määräytyvän terveysaseman asiakkaiksi. Halutessaan he voivat tehdä uuden valinnan ja valita uudeksi palveluntuottajakseen minkä tahansa Tampereen kaupungin terveysaseman tai Mehiläisen Oma Lääkärisi terveysaseman keskustassa tai Hervannassa. Valinnan voi tehdä ottamalla yhteyttä kyseiseen terveysasemaan tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023.

Elokuu on tuonut muutoksia myös terveysasemien vastuualueisiin Kalkussa, Epilässä ja Pohtolassa. Omapihlaja Kehräsaaressa aiemmin asioineet Kalkunvuoren asukkaat siirtyivät 1. elokuuta Oma Lääkärisi Tesoman asiakkaiksi, Epilän alueen asukkaat Tipotien terveysasemalle ja Pohtolan alueen asukkaat Lielahden terveysasemalle. Tarkempaa tietoa terveysasemamuutoksista asuinalueittain löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemamuutokset .

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilussa aloittaa syyskuun alussa neljäs palveluntuottaja, Medisport Oy Kaukajärven lääkärikeskus. Kokeilun piiriin kuuluvilla postinumeroalueilla 33530 ja 33710 asuvien tamperelaisten valittavissa on edelleen myös kokeilun muut yksityiset palveluntuottajat eli Johanneksen klinikka, Mehiläinen ja Pihlajalinna. Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta löytyy osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus .

Ajan terveysasemalle voi varata soittamalla tai sähköisesti

Hatanpään, Hervannan, Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden ja Tammelakeskuksen terveysasemille aika varataan soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 (joka päivä klo 7 - 22). Kiireettömiä vastaanottoaikoja pystyy varaamaan myös sähköisesti osoitteessa www.tampere.fi/soteasiointi .

Linnainmaan ja Tipotien terveysasemalle ensimmäisen kerran voi ottaa yhteyttä joko sähköisellä yhteydenottolomakkeella tai soittamalla asemalle. Linnainmaan terveysaseman numero 03 5657 9023 ja Tipotien 03 5657 3939. Jatkossa asioidaan suoraan oman yhteyshenkilön kanssa.

Ostopalveluasemille aika varataan soittamalle terveysasemalle ja jättämällä soittopyyntö (ma - to klo 8 - 16, pe 8 - 15). Mehiläinen Oma Lääkärisi keskustan puhelinnumero on 040 571 4222 ja Hervannan 040 671 0004. Myös Oma Lääkärisi Tesomalle ajan saa soittamalla numeroon 040 663 4499.

Reseptit saa helpoiten uusittua omakanta.fi-palvelun kautta.


Lisätietoja

Ylilääkäri
Kati Myllymäki
puhelin 040 801 6905
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala