Siirry sisältöön

Kalevaan liikennemuutoksia raitiotietöistä – Sammonaukiolle kiertoliittymä

Julkaistu 2.8.2018 11.31

Raitiotien rakentaminen Kalevan ja Tammelan alueella tuo uusia liikennejärjestelyjä Sammonaukiolle ja Sammonkadulle viikosta 32 alkaen (ma 6.8. alkava viikko).

Sammonaukiolle kiertoliittymä

Sammonaukion keskelle tehdään kiertoliittymä auto-ja bussiliikenteen sujuvoittamiseksi töiden aikana. Sammonaukiolta on jatkossakin vähintään yksi kaista kaikkiin suuntiin.Sammonaukion ruuhkautumisen välttämiseksi autoilijoiden on hyvä käyttää muita ajoreittejä.

Sammonaukion suojatiet säilyvät nykyisillä paikoilla risteyksessä. Sampolan edustalla Sammonkadun ylittävä suojetie on jatkossakin liikennevalo-ohjattu. Alueella on opasteet jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kiertoliittymän keskellä on työalue, jossa tehdään tulevan radan pohjatöitä ja myöhemmin raideasennuksia. Liikennejärjestelyjen ja töiden kesto on arviolta lokakuun alkupuolelle. Liikennejärjestelyjä tehdään 6.-7.8. yötöinä ja myös koko loppuviikon töitä tehdään öisin. Myös jatkossa Sammonaukion työt tullaan liikenteen sujuuvuden säilyttämiseksi toteuttamaan pääsäntöisesti yötöinä.

Kaistamuutoksia Sammonkadulle

Raitiotien rakentaminen alkaa Sammonkadun ja Rieväkadun liittymässä 7.8. alkaen. Töiden vuoksi Sammonkatua Prisman suuntaan ajavalle auto-ja bussiliikenteelle tulee liittymäalueella kaistajärjestelyjä.

Liikenne käyttää Sammonkadun keskialuetta, ja kääntymiset Sammon valtatielle, Rieväkadulle ja ISKU:n tontille toimivat normaalisti.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan liittymäalueella kiertoreitille, koska Rieväkadun ylittävä suojatie liittymässä joudutaan töiden ajaksi sulkemaan.

Risteyksessä tehdään aluksi raitiotien pohjia ja sen jälkeen päällysrakennetta eli rakennetaan kiintoraidelaattaa ja asennetaan kaarrekiskoja Rieväkadun suuntaan. Töiden kesto on arviolta 1-2 kuukautta.


Lisätietoja

Raitiotieallianssi
Lohkopäällikkö
Olli Tuomisto
puhelin 040 8690 874


Teksti Marja Merta