Siirry sisältöön

Ostopalveluterveysasemien tuottaja vaihtuu 1.8. alkaen

Julkaistu 13.7.2018 10.07

Tampereen ostopalveluterveysasemien tuottaja vaihtuu 1.8.2018 alkaen. Samalla terveysasemien vastuualueet muuttuvat. Uusi palveluntuottaja on Mehiläinen Terveyspalvelut Oy. Uudet toimipisteet ovat Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervanta Kauppakeskus Duossa osoitteessa Pietilänkatu 2 sekä Mehiläinen Oma Lääkärisi keskusta Finlaysonin alueella osoitteessa Itäinenkatu 3.

Valokuva: Lääkärin vastaanotolla.
 

Aiemmin ostopalveluterveysasemien tuottajana toimi Pihlajalinna Oy Omapihlaja Hervannan ja Omapihlaja Kehräsaaren toimipisteissä. Toiminta näillä kahdella terveysasemalla päättyi 10.7.2018.

Mehiläisen vastuulle siirtyvät alueet ja väestö eivät ole samat kuin aiemmin Pihlajalinnan vastuulla olleet. Terveyspalveluiden tuottajan vaihtuminen koskee 15 200 keskustassa ja 10 000 Hervannassa sekä Vuoreksessa asuvaa, 4000 Omapihlajan palveluntuottajakseen valinnutta sekä Kalkussa, Epilässä ja Pohtolassa asuvia, jotka ovat asioineet Kehräsaaressa.

Keskustan asukkaat siirtyvät 1.8. automaattisesti Mehiläinen Oma Lääkärisi keskustan asiakkaiksi ja Hervannassa ja Vuoreksessa asuvat Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan asiakkaiksi. Nämä terveysasemat aloittavat toimintansa uusissa tiloissa uuden henkilökunnan voimin.

Valinnanvapauttaan käyttäneet asiakkaat, jotka ovat valinneet palveluntuottajakseen Omapihlajan terveysaseman, palautuvat osoitteensa mukaisen terveysaseman asiakkaiksi. Halutessaan he voivat tehdä uuden valinnan ja valita uudeksi palveluntuottajakseen minkä tahansa Tampereen kaupungin terveysaseman tai 1.8. lähtien Mehiläisen Oma Lääkärisi terveysaseman keskustassa tai Hervannassa. Valinnan voi tehdä joko asioimalla tai soittamalla kyseiselle terveysasemalle tai soittamalla terveyspalveluiden neuvontaan.

Kalkunvuoressa, Epilässä ja Pohtolassa Pihlajalinnan vastuulla olleet alueet muuttuvat seuraavasti: Kalkunvuoren asukkaat siirtyvät Oma Lääkärisi Tesoman asiakkaiksi, Epilän alueen asukkaat Tipotien terveysasemalle ja Pohtolan alueen asukkaat Lielahden terveysasemalle. Tämä muutos koskee yhteensä 1500 asukasta. Näiden alueiden kotitalouksiin lähetetään postitse tiedote ennen elokuun alkua.

Asuinalueittain kohdistetut asiakastiedotteet löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.tampere.fi/terveysasemamuutokset .

Verkkopalvelu ja neuvonta ohjaavat oman terveysaseman palveluihin

Jokaisella tamperelaisella on osoitteen mukaan määräytyvä terveysasema. Jos olet epätietoinen oman asuinalueesi terveysasemasta, yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilla olevan terveysasemahaun avulla. Myös terveyspalveluiden neuvonnassa osataan ohjeistaa asiakkaat oikean terveysaseman palveluihin.

Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervannan puhelinnumero on 040 671 0004 ja keskustan 040 571 4222. Puhelimissa on 1.8. asti vastaajapalvelu, joka ohjeistaa kiireellisissä asioissa ottamaan yhteyttä Tampereen kaupungin terveyspalveluiden neuvontaan puh. 03 10023. Elokuun alusta lähtien Mehiläinen Oma Lääkärisi keskustan ja Hervannan asiakkaat voivat varata aikoja suoraan näiltä terveysasemilta.

Apulaisylilääkäri Jukka Karjalainen Tampereen kaupungilta sanoo, että toiminnan alkaessa uusilla ostopalveluterveysasemilla elokuun alussa on odotettavissa ruuhkaa, joten toiveena on, että ensimmäisinä päivinä yhteyttä asemille otettaisiin vain kiireellisissä asioissa.

Lisätiedot aukioloajoista sekä tarkempaa ohjeistusta julkaistaan ennen toiminnan alkamista sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa tampere.fi että Mehiläisen sivuilla tampere.omalaakarisi.fi.

Alue Aiempi terveysasema Terveysasema 1.8. alkaen
Keskusta Omapihlaja Kehräsaari Mehiläinen Oma Lääkärisi keskusta, Finlaysonin alue, Itäinenkatu 3, 1. krs, puh. 040 571 4222
Hervanta ja Vuores
Omapihlaja Hervanta Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervanta, Kauppakeskus Duo, Pietilänkatu 2, 1. krs, puh. 040 671 0004
Kalkunvuori Omapihlaja Kehräsaari Mehiläinen Oma Lääkärisi Tesoma, Tesoman terveysasema, Tesomankatu 4 A, puh. 040 663 4499
Epilä Omapihlaja Kehräsaari Tipotien terveysasema, Tipotie 4 (5. krs), puh. 03 5657 3939
Pohtola Omapihlaja Kehräsaari Lielahden terveysasema, Antti Possin kuja 1, Lielahtikeskus 2. krs, puh. 03 5657 4847

Lisätietoja

Apulaisylilääkäri
Jukka Karjalainen
puhelin 040 639 7859
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki