Siirry sisältöön

Yläkoululaisten kirjoituskilpailun voittajat valittu

Julkaistu 4.6.2018 12.08

Hervantalaisille yläkoululaisille suunnatun kirjoituskilpailun parhaina palkittiin Vilja Saine, Benin Basim ja Kukka Kerppilä.

Hervannan kirjasto
 

Hervannan kirjasto järjesti hervantalaisten nuorten kirjoituskilpailun Lions Club Tampere/ Hervannan aloitteesta. Lions Club Tampere/Hervanta halusi tukea Hervannassa tapahtuvaa lasten ja nuorten kulttuuritoimintaa ja lahjoitti 400 euroa kirjaston järjestämän kirjoituskilpailun palkintoihin.

Kirjoituskilpailu toteutettiin 5.2.–16.4.2018. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 84 kirjoitusta. Nuoriin saatiin hyvin yhteys muun muassa koulujen äidinkielenopettajien kautta. Kirjasto kiittää Lions Clubin hervantalaisia jäseniä taloudellisesta tuesta ja opettajia hyvästä yhteistyöstä.

Aiheena ystävyys

Kirjoituskilpailun aiheena oli ystävyys. Kilpailua oli pohjustettu ohjeella: Voit kirjoittaa ystävästä, ystäväporukasta tai vaikka eläinystävästä. Voit kertoa esimerkiksi siitä, kuinka ystävyys on alkanut, pelastanut tiukassa paikassa tai jostain syystä päättynyt. Voit myös kirjoittaa kirjeen ystävälle, oikealle tai kuvitellulle. Kirjoituksen tyyli oli vapaa.

Kirjoituskilpailun raatiin kuuluivat sarjakuvataiteilija, runoilija Vesa-Heikki Hietanen, kirjastonhoitaja Malla Lappalainen, kirjastonhoitaja Annukka Saramäki ja aluekirjastonjohtaja Marjut Pohjalainen. Raadin mielestä kirjoitusten taso oli vaihteleva. Lähes kaikissa kirjoituksissa oli kuitenkin selkeä näkemys hyvästä ystävästä: hän on luotettava, auttaa hädän hetkellä ja hyväksyy toisen ehdoitta. Kirjoituksissa oli hauskoja tarinoita, mutta myös koskettavia tarinoita menetyksistä, joita kohdatessa ystävän merkitys on tärkeä. Joissakin kirjoituksissa kerrottiin pitkistä, jopa päiväkodissa alkaneista ystävyyssuhteista.

Palkitut

1. sija, 100 €
Vilja Saine kirjoituksesta Ulkoinen linkki"Raiteilla"

2. sija, 70 €
Benin Basim kirjoituksesta Ulkoinen linkki"Kaikki hetket kanssasi"

3. sija, 50 €
Kukka Kerppilä kirjoituksesta Ulkoinen linkki"Donitsi"

Muut palkitut, 20 €
Eemeli Heikkilä kirjoituksesta "Liian lähellä loppua"
Emma Karhula kirjoituksesta "Ystävä"
Sanna Kuuslehto kirjoituksesta "Kiusaajan tarina "
Ilhan Madey kirjoituksesta "Tunteeni on peittoni "
Minttu Markkula kirjoituksesta "Rakastettu"
Atte Saarinen kirjeestä parhaalle ystävälle
Merjema Sabanovic kirjoituksesta "Ystävä"
Salla Sointu kirjoituksesta "Kaikki tarvitsevat oman Sehunin"
Antti Taponen kirjoituksesta "Ystävälleni"Lisätietoja

Aluekirjaston johtaja
Marjut Pohjalainen
puhelin 040 7738803
sähköposti [email protected]


Teksti Marjut Pohjalainen