Siirry sisältöön

Tampereelle aukeaa maailmanluokan frisbeegolfkeskus

Julkaistu 31.5.2018 11.01

Tampereelle avataan maailmanluokan mitat täyttävä frisbeegolfkeskus sunnuntaina 1.7. Frisbeegolfkeskusta on suunniteltu vuodesta 2015 ja sen toteuttamisesta on vastannut Tampereen kaupunki. Frisbeegolfrata sijoittuu Ruotulan golfkentän ja Alasjärven väliin. Tampereen frisbeegolfkeskus on ensimmäinen täysimittainen frisbeegolfrata Tampereella.

Ruotulan frisbeegolfkeskus
 

Kaikille avoin avajaistapahtuma alkaa klo 12, ja paikalla rataa avaamassa ovat frisbeegolfammattilaiset Simon Lizotte (GER) ja Nathan Sexton (USA) sekä Frisbeegolfin hallitseva Euroopanmestari Leo Piironen (FIN). Paikalla on myös Tampereen frisbeegolfseura edustajineen opastamassa lajiin ja näyttämässä frisbeegolfkeskusta vieraille. Tapahtumaan odotetaan satapäin yleisöä.

Tampereen frisbeegolfkeskuksen suunnittelusta ovat vastanneet Jussi Meresmaa ja Tommi Vesala. Rakennuttamisesta on vastannut Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö, rakentamisesta vastaa Tampereen Infra ja työt on toteuttanut Infran puitesopimuskumppani Hämeen Viherrakennus Oy. Rakennustöiden aikana lajin harrastajat ovat myös tehneet radan eteen mittavan määrän talkoita.

"20-vuotisen urani aikana en ole ollut mukana yhtä merkittävässä rataprojektissa. Tämä on ensimmäinen todellinen frisbeegolfkeskus Suomessa. Suuri kiitos Tampereen kaupungille, joka uskoi visioon ja oli toteuttamassa tätä lajin tulevaa "Mekkaa". Keskus mahdollistaa tuhansien vieraspelaajien virran Tampereelle ja on riittävä myös MM-kisojen pitopaikaksi.", kertoo radan vastaava suunnittelija Jussi Meresmaa.

Kartta Tampereen frisbeegolf-keskuksesta
Tampereen frisbeegolfkeskus, kartta.

Tampereen Frisbeeseuran puheenjohtaja Mikko Putaja on myös hyvillään uudesta radasta: "Radan avauduttua harrastajien pitkäaikainen haave toteutuu. Samalla vuosien määrätietoinen työ lajin edistämiseksi Tampereella palkitaan. Kiitos Tampereen kaupunki yhteistyöstä, ja mahtavasta liikuntapaikasta."

Frisbeegolf on noussut nopeasti suosituksi kesälajiksi Suomessa. Harrastajia on jo yli 100 000 ja ratoja yli 600. Tampereen alueella on arvioiden mukaan 3000–5000 lajin harrastajaa. Vuonna 2013 Tampereella toteutettiin frisbeegolfin olosuhdekartoitus, missä todettiin puutteita suorituspaikoista. Tämän selvityksen pohjalta aloitettiin suunnittelemaan Tampereelle ensimmäistä täysimittaista frisbeegolfrataa. Tampereen Frisbeegolfkeskus on ensimmäinen kansainväliset mitat täyttävä 27-väyläinen harjoitus- ja kilpailukeskus Suomessa.


Lisätietoja

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835
sähköposti [email protected]

Tampereen Frisbeeseura ry
Puheenjohtaja
Mikko Putaja
puhelin 040 566 4841
sähköposti [email protected]

Vastaava suunnittelija
Jussi Meresmaa
puhelin 040 578 1474
sähköposti [email protected]


Kuvat Eino Ansio / DiscGolfPark