Siirry sisältöön

Raitiotien taidekoordinaattoriksi valittiin Frei Zimmer Oy

Julkaistu 31.5.2018 9.07

Tampereen raitiotien taidekoordinaattoriksi on valittu Frei Zimmer Oy. Kyseessä on taiteen koordinointiin liittyvä asiantuntijapalvelu, jonka kohteena on tulevan raitiotiekäytävän ympäristöön liittyvä taide, raitiotien rakentamisen aikainen taide ja raitiovaunujen muotoiluun liittyvä taiteen koordinointi.

Vertailu ja valinta tehtiin kolmesta tarjouspyynnön mukaisesta tarjouksesta. Annettu kattohinta oli 105 000 euroa.

Tarjoukset pisteytettiin laadun, kokemuksen ja hinnan mukaan siten, että laatu ja kokemus painottuivat. Taidekoordinaattorin kanssa tehdään kahden vuoden puitesopimus, jossa on yhteensä kahden vuoden jatkomahdollisuus.

Hankinnan kilpailutti Tuomi Logistiikka Oy Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman toimeksiannosta. Valinnan hyväksyi 29.5.2018 ensimmäistä kertaa kokoontunut raitiotien taiteen ohjausryhmä.

- Julkinen taide myös raitiotiehen liittyen on merkittävä viihtyvyystekijä kuntalaisten kannalta, ja vaikuttaa myös kaupungin elinvoimaan. Nyt kun Tampere päätti hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, raitiotien taiteen painoarvo ei ainakaan vähene, ohjausryhmän puheenjohtaja apulaispormestari Aleksi Jäntti toteaa.

Raitiotien taiteen yleissuunnitelmassa on lähtökohtia raitiotien toteutukseen liittyville taidehankkeille. Yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupungin Julkisen taiteen ohjausryhmässä 21.8.2017. Raitiotien taiteen päämääränä on laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä kohottava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että operoinnin aikana.

Raitiotien rakentamisen aikaisten haittojen ehkäisyä pohtinut työryhmä painotti myös taiteen merkitystä viihtyvyydelle sekä ideoi sen toteutusta 3.4.2018 julkaistussa loppuraportissaan. Taidetta on jo näkyvillä työmaa-aidoissa.


Lisätietoja

Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096

Raitiotien taiteen ohjausryhmän puheenjohtaja
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234


Teksti Anna-Leea Hyry