Siirry sisältöön

TATAMURI® -johdantokurssi muistisairaiden kanssa työskenteleville

Julkaistu 30.5.2018 9.00

Elokuussa 2018 alkaa viisi kertaa kokoontuva TATAMURI®-taidemenetelmän johdantokurssi, joka on suunnattu ikäihmisten parissa työskenteleville lähihoitajille, askartelu-, virike- ja kulttuuriohjaajille. TATAMURI®-menetelmän tavoitteena on rikastuttaa muistisairaan vanhuksen ja hänen omaisensa tai hoitajansa välistä vuorovaikutusta taideterapeuttisin menetelmin.

TATAMURI®-menetelmä muistisairaille ja omaisille
 

TATAMURI -nimitys tulee sanoista taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla. Menetelmä on kehitetty ekspressiivisen ryhmätaideterapian menetelmien ja harjoitteiden pohjalta kliinisessä työssä tehostetun palveluasumisen yksikössä ja hoivakodissa. Menetelmän ovat kehittäneet ryhmätaideterapeutit Tiina Butter ja Marjatta Hiltunen.

Koulutus sisältää luentoja ja tapauskertomuksia, kurssilaisten omaa taidetyöskentelyä ja taidemateriaaleihin tutustumista, työskentely- ja reflektointipäiväkirjan pitämistä sekä ryhmän yhteisen prosessin.

Osallistujat

Koulutus on tarkoitettu esim. lähihoitajille, askartelu- ja kulttuuriohjaajille, jotka käyttävät menetelmää työssään muistisairaiden kanssa. Osallistujilta ei edellytetä mitään aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä tai terapeuttisten menetelmien tuntemisesta. Avoin ja utelias mieli ja koko kurssiin sitoutuminen riittävät.

Aika ja paikka

Viisi opetuspäivää: 28.8., 18.9., 9.10., 1.11. ja 26.11.2018, klo 9.00-15.30

Museokeskus Vapriikki, Työpajatila, Alaverstaanraitti 5, Tampere

Hinta

Koulutus ei maksa osallistujille mitään, mutta edellyttää sitoutumista jokaiseen viiteen, koko päivän kestävään opetuspäivään, ja välitehtävien suorittamiseen. Koulutuspäivän lounas on osallistujalle omakustanteinen.

Kouluttajat

Ryhmätaideterapeutit Tiina Butter (TaM, kuvataiteilija) ja Marjatta Hiltunen (KTM, kulttuurituottaja)

Ilmoittautuminen

Kurssi on täyttynyt!


Lisätietoja

Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

www.tampere.fi/taite/konkaritTeksti Lila Heinola