Siirry sisältöön

Järvensivun - Kalevanharjun asukkaille kysely 30 km/h -aluenopeusrajoituksesta

Julkaistu 21.5.2018 9.49

Järvensivun ja Kalevanharjun alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksista ja liikenteen rauhoittamiskohteista. Asukkaat sekä alueella toimivat ja asioivat voivat antaa palautetta siitä vastaamalla verkossa 21.5. – 10.6.2018 avoinna olevaan kyselyyn. Uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h on tarkoitus saattaa voimaan tänä vuonna.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/liikenne-ja-katusuunnittelu . Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella. Karttaan on merkitty myös ehdotetut liikenteenrauhoittamiskohteet. Näissä paikoissa tehdään toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Vastaajat voivat myös merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Asuinalueiden nopeusrajoitukset muutetaan 2017–2021 asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Ensimmäiseksi nopeusrajoitusmuutokset toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017. Lielahden suunnan asuinalueille uusi nopeusrajoitus tulee voimaan tänä vuonna.

Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin +358408007581
sähköposti [email protected]