Siirry sisältöön

Hiedanrannan suunnittelu nyt - yleisötilaisuus tiistaina 22.5.

Julkaistu 15.5.2018 11.40

Tampereen Hiedanrannan ja Lielahden alueen suunnittelu etenee. Alueen suunnittelusta järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin yleisötilaisuus Kuivaamolla tiistaina 22. toukokuuta kello 17 - 19. Tilaisuudessa toivotaan palautetta luonnosvaiheessa olevasta yleissuunnitelmasta. Palautetta voi antaa myös 22.5. avattavassa verkkokyselyssä.

Havainnekuva Hiedanrannan keskusaukiosta
 

Yleisötilaisuudessa kerrotaan uuden kaupunginosan tavoitteista ja esitellään alustava yleissuunnitelma. Teemarasteilla pureudutaan tarkemmin Hiedanrannan keskustan, Uuden Lielahden, raitiotien, liikkumisen sekä virkistysalueiden suunnitelmaluonnoksiin ja niiden kehittämiseen.

Suunnittelussa on luotu alueen perusrakenne, liikenne- ja viherverkko sekä tutkittu erilaisten toimintojen sijoittumista, mutta suunnittelussa on vielä avoinna olevia keskeisiä kysymyksiä. Kaupunkilaisten kommentteja toivotaan esimerkiksi liikenne- ja viherverkon liittymisestä ympäröivään kaupunkiin.

Yleisötilaisuudessa ja kyselyssä saatava palaute ja ideat käydään läpi ja otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon suunnitelmaluonnosten edelleen kehittämisessä. Hiedanrannan yleissuunnitelma valmistuu syksyllä, minkä jälkeen alkaa alueen asemakaavoitus. Ensimmäisenä asemakaavoitetaan raitiotien linjaa ja Hiedanrannan keskustaa.

Hiedanrannan suunnittelu alkoi kansainvälisellä ideakilpailulla. Kilpailun ratkaisun jälkeen Hiedanrannassa pidettiin avoimia työpajoja. Suunnittelijat työstivät ajatuksia kilpailun voittaneiden arkkitehtiryhmien kanssa edelleen, minkä jälkeen alueen suunnittelun keskeisiä periaatteita ratkova rakennesuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksessa joulukuussa 2017. Tässä yhteydessä hyväksyttiin muun muassa raitiotien linjaus vanhan tehtaan kautta Lentävänniemeen sekä Lielahden haaran selvittäminen.

Hiedanrantaan suunnitellaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Yhdessä Lielahden kanssa alue muodostaa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen. Tuleva rantakaupunginosa on sujuvan raitiotiematkan ja hyvien yhteyksien päässä keskustasta.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, maankäytön suunnittelu
Projektiarkkitehti
Iina Laakkonen
puhelin 040 806 3080

Projektiarkkitehti
Riikka Rahkonen
puhelin 040 801 2724


Teksti Anna-Leea Hyry

Kuvat Havainnekuva Hiedanrannan keskusaukiosta