Siirry sisältöön

Unelmien liikuntapäivää vietetään 10. toukokuuta

Julkaistu 8.5.2018 8.55

Suomen suurin liikuntatapahtuma Unelmien liikuntapäivä kutsuu kaikki taas liikkumaan. Unelmien liikuntapäivää vietetään tänä vuonna helatorstaina 10.5.2018 erilaisin pop up -tapahtumin ympäri Suomen. Tampereella voi esimerkiksi osallistua porrastreeniin, tanssimaratoniin, ostoskassipujotteluun tai tutustua roller derbyyn, miekkailuun, ultimateen tai vaikka polkujuoksuun.

Unelmien liikuntapäivän logokuva
 

Jo kahtena vuonna toteutettu Unelmien liikuntapäivä on saanut huippusuosion: ympäri Suomen yhden päivän aikana toteutetaan tuhansittain iloisia liikkumisen hetkiä tai tapahtumia, joita järjestämässä ovat yksittäiset ihmiset, urheiluseurat tai kunnat.

Unelmien liikuntapäivä tarjoaa mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja lähteä liikkeelle myös yhdessä muiden kanssa. Tänä vuonna nousee erityisesti esille seurojen tarjoamat lajikokeilut ja ulkoilu luonnossa.

Tampereella voi muun muassa kokeilla miekkailua kauppakeskus Ratinassa klo 12. Ultimaten saloihin tutustutaan klo 12.30 Ahvenisjärven jalkapallokentällä Hervannassa ja illalla klo 20 Tampere Areenalla käydään roller derbyn harjoitusottelu, jota voi tulla katsomaan ilmaiseksi.

Luonnossa liikkutaan esimerkiksi Härmälän koululta klo 12 lähtevällä jumppakävelyllä ja polkujuoksulla Kaupissa. Polkujuoksulle kokoonnutaan klo 16 UKK instituutin parkkipaikalle. Arkiliikunnan sankareille Hengitysliitto järjestää ostoskassipujottelun SM-kisat kauppakeskus Ratinassa klo 12.

Myös monet päiväkodit ja koulut osallistuvat Unelmien liikuntapäivään järjestämällä liikuntapäivän etkoilla 9.5.2018 oman päiväkotinsa lapsille tai koulunsa oppilaille tarkoitettuja tapahtumia.

Oman paikkakunnan tapahtumiin voi tutustua osoitteessa www.unelmienliikuntapäivä.fi. Samalla sivulla voi myös ilmoittaa oman Unelmien liikuntapäivän tapahtuman, jonne haluaa kutsua muita mukaan.

Ja tapahtumien lisäksi jokainen voi keksiä omanlaisen tavan liikkua: käydä lenkillä, nousta portaat tai vaikka kävellä pari ylimääräistä bussipysäkin väliä.

Unelmien liikuntapäivää koordinoi Suomen Olympiakomitea.


Lisätietoja

Hyvinvointikoordinaattori
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]