Siirry sisältöön

Haluatko mukaan henkilökohtaisen budjetin markkinoille?

Julkaistu 2.5.2018 8.51

Henkilökohtainen budjetti astuu voimaan 1.1.2020 osana valinnanvapauslainsäädäntöä. Se on vaihtoehtoinen tapa järjestää vanhusten ja vammaisten sosiaalipalveluita.

Henkilökohtaisen budjetin ideana on se, että asiakas saa itse määritellä, millainen palvelu sopisi hänelle parhaiten: ateriapalvelua tarvitseva vanhus voi ostaa maakunnan palvelun sijaan lämpimän ruoan paikalliselta pitopalveluyrittäjältä tai vammainen henkilö voi valita päivätoiminnan sijasta vaikkapa kuntosalipalveluita.

Henkilökohtaisen budjetin palveluita tai palveluntuottajia ei kilpailuteta eikä mukaan päästäkseen tarvitse olla sosiaali- ja terveysalan yrittäjä.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Tampereen kaupungille rahoitusta palvelusetelikokeilun laajentamiseen ja henkilökohtaisen budjetin mallin kehittämiseen. Mukana hankkeessa ovat Tampere, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti, Lempäälä, Valkeakoski, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Pälkäne ja Sastamalan yhteistoiminta-alue.

Henkilökohtaisesta budjetista tilaisuus palveluntuottajille 17. toukokuuta

Henkilökohtaisen budjetin kehittämishanke järjesti maaliskuussa 2018 kyselytutkimuksen Pirkanmaan hankekuntien vanhus- ja vammaispalvelujen asiakkaille. Tutkimuksella selvitettiin, miten moni asiakas valitsisi henkilökohtaisen budjetin palvelujensa järjestämistavaksi, ja millaisia palveluja he haluaisivat ostaa.

Kyselytutkimuksen tulokset julkistetaan Pirkanmaan yrittäjien hankintaklinikalla torstaina 17.5.2018. Samalla keskustellaan henkilökohtaisen budjetin sääntökirjasta. Sääntökirja määrittelee kunnan, asiakkaan ja palveluntuottajan roolit ja vastuut, sen miten raha liikkuu ja miten toimitaan ongelmatilanteissa.

Hankintaklinikka on tarkoitettu henkilökohtaisesta budjetista kiinnostuneille pirkanmaalaisille yrittäjille. Tule kuulemaan, millaisia palveluja pirkanmaalaiset asiakkaat haluavat ostaa ja sopimaan yhdessä siitä, millaiset säännöt henkilökohtaisen budjetin palveluntuotannolle rakennetaan Pirkanmaalla!

Jos valinnanvapauspilotti saa STM:n rahoituksen, henkilökohtaisen budjetin käyttö alkaa Pirkanmaalla vuoden 2018 lopulla 16 kunnan yhteisen valinnanvapauspilotin kautta. Nyt on hyvä aika miettiä omat palvelutuotteet kuntoon.

Hankintaklinikka
to 17.5.2018 klo 9–11
Pirkanmaan yrittäjien kokoussali, Kehräsaari B-rappu, 2. krs, Tampere

Ohjelma:
9.00 Aamukahvit ja tilaisuuden avaus
9.15 Mikä on henkilökohtainen budjetti ja mitä se tarkoittaa yrittäjälle
9.30 Kyselytutkimuksen tulokset: Mitä pirkanmaalaiset haluavat ostaa?
10.00 Miten henkilökohtaisen budjetin palveluntuottajaksi pääsee?
Keskustellaan sääntökirjasta ja viedään yrittäjien terveiset mukaan suunnittelutyöhön.
11.00 tilaisuus päättyy

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan hankintaklinikalle Ulkoinen linkkiverkkolomakkeella .


Lisätietoja

Henkilökohtainen budjetointi
Sosiaalityöntekijä
Hanne-Maria Leppäranta
puhelin 040 806 2652, parhaiten tavoittaa aamupäivisin
sähköposti [email protected]