Siirry sisältöön

Vappu tuo muutoksia aukioloaikoihin ja aikatauluihin

Julkaistu 27.4.2018 10.10

Tiistaina 1. toukokuuta 2018 vietettävä vappu tuo muutoksia kaupungin palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Luvassa on perinteiseen tyyliin vappuhenkistä ohjelmaa: vapputoreja, teekkarikaste, konsertteja sekä tapahtumia lapsille ja nuorille.

Vappuhumua Keskustorilla
 

Kaupunki toivoo, että juhlijat muistaisivat laittaa piknik- ja muut roskat roska-astioihin. Niitä tuodaan vapuksi keskustaan 20 lisää jo perjantaina 27.4. Keskustaan tuodaan myös vessoja vapuksi 20, Koskipuistoon tulee 10 yleisökäymälää ja ja Kirjastonpuistoon toiset 10. Vessatkin tuodaan jo 27.4.

Tiistain 1.5. ja keskiviikon 2.5. välisenä yönä aamuyöstä alkaa vapun juhlinnan jälkien suursiivous. Vappuviikonloppunakin toki siivoillaan.

Vappu on virstanpylväs myös Tampereen katukuvassa: vappuun mennessä keskustan suihkulähteet ovat toiminnassa.

Terveysasemat ovat auki vappuaattona klo 8–15 ja suljettuna vappupäivänä. Terveyspalvelujen neuvontapuhelin 03 10023 päivystää normaalisti joka päivä klo 7 - 22.

Kaupungin asiointi- ja neuvontapisteet ovat vappuna kiinni.

Poikkeusaukioloja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluissa

Vappuaattona kirjastot suljetaan viimeistään kello 17, ja kirjastoautot ovat reittiajossa kello 16 asti. Vappuna kirjastot ovat kiinni.

Tampereen taidemuseo ja Sara Hildénin taidemuseo ovat vappuna 1.5. kiinni. Myös muumimuseo on vappuna 1.5. kiinni.

Museokeskus Vapriikin Birckala 1017 -näyttely on avoinna vappupäivänä tiistaina 1.5. kello 12–16. Muut näyttelyt on suljettu, ja voimassa on erikoishintainen lippu. Aikuisilta pääsylippu maksaa 5€, lapsilta 1€. Vappuaattona 30.4. Vapriikki on suljettu.

Työväenmuseo Werstas on vappupäivänä auki klo 11–18 ja siellä vietetään Werstaan Wappu -tapahtumaa. Ohjelmassa on muun muassa työväenlaulukaraokea ja vappunaamariaskartelua, ja tarjolla on munkkeja ja simaa. Myös näyttelyt ovat avoinna. Yleisöopastus on klo 15.

Uimahallit ovat vappuaattona auki klo 6 - 18 (viimeinen sisäänpääsy klo 16.45). Hervannan uimahalli on vappuaattonakin suljettu. Vappupäivänä hallit ovat kiinni.

kuva:vapunviettäjiä ja pomppulinna Keskustorilla

Joukkoliikenteessä aikataulumuutoksia ja poikkeusreittejä

Vappuaattona maanantaina 30.4. linja-autot kulkevat normaalien arkipäivän aikataulujen mukaan, ja lisäksi ajetaan myöhäisillan ja yön P-vuorot. Osa yövuoroista ajetaan useammalla bussilla.

Vappupäivänä tiistaina1.5. liikennöidään lauantain vuorojen mukaisesti noin klo 0.30 saakka.

Nysset ajavat poikkeusreittejä Tampereen keskustassa klo 10-18 vappupäivän kulkueiden ja tapahtumien vuoksi. Hämeenkatu kierretään Satakunnankadun, Rautatienkadun tai Tampereen valtatien ja Hämeenpuiston kautta. Keskustorin ja Koskipuiston pysäkit sekä Hämeenkadulla sijaitsevat rautatieaseman pysäkit ovat poissa käytöstä poikkeusreittien ajan. Reaaliaikaiset digipalvelut eivät näytä poikkeustilanteen tietoja.

Monenlaisia tapahtumia kaikenikäisille

Kulttuuritalo Laikku ja uusi Lastenkulttuurikeskus Rulla avataan lauantaina 28.4. suuren avajaiskarnevaalin myötä klo 10–22.

Nuorten vappuaattoa vietetään Monitoimitalo 13:ssa klo 12–18. Katutason pelialueet ovat avoinna kädentaitopajoissa on vappuaskartelua klo 13–18 (materiaalista maksu käytön mukaan.)

Perinteinen vapputori on 30.4. - 1.5. Keskustorilla, Laukontorilla ja Tammelantorilla. Toreilla myydään vappupalloja ja perinteisiä vappuherkkuja.

Teekkarit lakittavat Kultakutri-patsaan Konsulinsaaressa puolen yön aikaan vapun vastaisena yönä 1.5. klo 0.00–00.30. Teekkarikastetta pääsee seuraamaan Koskipuistossa 1.5. klo 13 alkaen.

Tallipihalla on Lasten vappu -tapahtumassa 1.5. klo 10 - 16 on runsaasti ohjelmaa, pomppulinna, vappupalloja, onnenpyörä, käsitöitä, vappuherkkuja ja toimintapisteitä. Vappuapinakin on menossa mukana

Tampere Filharmonia soittaa perinteiset vappukonsertit 1.5. klo 13 ja 15. Ohjelmassa operettimusiikin helmiä.

Mieskuoro Pirkanmiehet esiintyy vappupäivänä 1.5. Vanhan kirjastotalon puistossa klo 10 Kuninkaankadun ja Kauppakadun risteyksessä klo 11 sekä Finlaysonilla Siperian aukiolla klo 12

Tampereen Kotkien puhallinorkesteri, virittää soittimensa kevättunnelmiin vappupäivänä 1.5. Holijaa Vappua -vappukonsertti järjestetään Puisto-Emmauksessa klo 11, ja vappukahvio aukeaa samassa paikassa kello 10.

Särkänniemen kesäkauden avajaisia vietetään vappupäivänä 1.5. Särkänniemi on avoinna klo 11–19 ja lavan valtaa Kikattava Kakkiainen.

Lisää ohjelmaa vapun viettoon löytyy esimerkiksi VisisTampereen tapahtumakalenterista: