Siirry sisältöön

Kesäkerhojen maksuista päätettiin

Julkaistu 26.4.2018 18.21

Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut järjestää ensi kesänä kesäkerhotoimintaa 17 toimipisteessä eri puolilla kaupunkia. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti kaupungin järjestämien kesäkerhojen asiakasmaksuista kokouksessaan 26.4.2018. Kesäkerhot on tarkoitettu esiopetuksensa päättäville lapsille, 1. ja 2. luokalla oleville koululaisille sekä erityisoppilaille.

Kerhotoimintaa järjestetään 4.-29. kesäkuuta. Erityisoppilaiden kesähoitoa järjestetään Puistokoulussa 16.7.-7.8.2018. Erityisoppilailla on mahdollisuus harkinnanvaraiseen kuljetukseen huoltajien hakemuksen perusteella. Päivittäinen kerhoaika on klo 7-17, päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala.

Esiopetuksen päättävien lapsien huoltajalla on mahdollisuus valita kesäaikana joko varhaiskasvatus tai kesäkerhotoiminta. Varhaiskasvatuksessa asiakasmaksu määrittyy perheen tulojen mukaan ja kesäkerhoissa on kiinteät kerhomaksut.

Kesäkerhoissa sekä erityisoppilaiden kesähoidossa ovat samat maksut ja maksuperusteet. Kunnallisten kesäkerhojen ja erityisoppilaiden kesäajan hoidon asiakasmaksu on 35 euroa kalenteriviikolta, 28 euroa juhannusviikolta, jolloin kerho toimii neljänä päivänä sekä koulun alkua edeltävältä viikolta 7 euroa päivältä.Maksu peritään varatuista viikoista. Varattuja viikkoja huoltajat voivat muuttaa 13.5.2018 asti.

Kehitysvammaisilta lapsilta ja nuorilta ei peritä kerhomaksuja 16 ikävuoteen asti. Kesäkerho on esiopetuksen päättäneelle lapselle sekä 1. ja 2. luokan oppilaalle maksuton, jos osa-aikainen varhaiskasvatus, Eppukerhotoiminta tai koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on ollut maksutonta lukuvuoden 2017-2018 aikana.

Tampereen kaupungin järjestämiin kesäkerhoihin haku on päättynyt 15.4.2018. Tampereen kaupungin lisäksi kesäkerhoja järjestävät kaupungin yhteistyökumppanit. Lisätietoja Tampereella järjestettävistä kesäkerhoista löytyy kaupungin nettisivuilta.


Teksti Aila Rajamäki