Siirry sisältöön

Kesätyökampanja tarjoaa nuorille ensityöpaikkoja yhteistyössä yritysten kanssa

Julkaistu 25.4.2018 11.41

Tänä kesänä yritys voi palkata kesätyönuoren todella helposti. Ja mikä parasta, niin yritys kuin nuori hyötyvät siitä.

Tampereen Kesäduuni 2018 -kampanja on osa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lylyn pormestariohjelman mukaista toimintaa. Kampanjassa on mukana myös Pirkanmaan Yrittäjät.

– Pormestariohjelmassa luvataan, että jokaiselle nuorelle ensimmäinen työpaikka yhteistyössä yritysten kanssa. Tämä kampanja on todella hieno askel kohti lupauksen toteutumista. Nuorten työllistymisen tukemiseen tarvitaan uusiakin avauksia, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Kampanjan rahoittaa Tampereen kaupunki ja se toteutetaan yhteistyössä Nuorten talo Ohjaamon kanssa. Kaupunki etsii parhaillaan yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka voivat tarjota tamperelaiselle 15–17 -vuotiaalle nuorelle kesätöitä kahdeksi viikoksi.

Nuori ohjataan kesätyöhön Tampereen Nuorten talo Ohjaamon ja sen verkoston kautta. Työnantaja saa nuoren työntekijän, joka on haastateltu, ja jolle on pidetty Työelämän perussäännöt -koulutus. Yritys voi myös halutessaan itse haastatella nuoren.

Kesätyön tulee kestää vähintään 10 päivää ja sijoittua ajalle 2.5.–30.9.2018. Työntekijä kustantaa yritykselle 266 euroa (sis. alv) ja nuori saa kesätyöstään palkkaa 360 euroa. Työnantajan kustannuksia madaltaa Tampereen kaupungin hankkimalle palveluntuottaja Sijaishaltija Oy:lle maksama tuki nuoren työllistämiseen. Sijaishaltija hoitaa työnantajan puolesta rekrytoinnin ja paperityöt sekä nuoren työvakuutuksen. Sama työnantaja voi palkata enintään kaksi nuorta kaupungin tuella.

Ulkoinen linkkiKesäduuni 2018Lisätietoja

Riina Hiipakka-Lahti
puhelin 040 800 4954
sähköposti [email protected]