Siirry sisältöön

Hiedanrannassa aloitetaan maaperän kunnostustyöt

Julkaistu 24.4.2018 9.04

Hiedanrannassa aloitetaan pilaantuneen maaperän kunnostustyöt huhtikuun lopulla viikolla 17. Maaperää kunnostetaan teollisen toiminnan jäljiltä Möljänniemessä ja sen lähistöllä. Alueella tehdään maamassojen kaivu- ja täyttötöitä sekä maamassojen kuljetuksia. Kunnostettava alue aidataan ja merkitään asianmukaisesti.

Työt aloitetaan alueen eteläosassa olevan Möljänniemen alueelta. Niemenrantaan johtava kevyen liikenteen väylä on käytössä töiden aikana. Maamassojen kuljetukset ajetaan Hiedanraitin kautta Paasikivenkadulle. Möljänniemen kelluvalle puutarhalle ja laiturialueelle järjestetään työn ajaksi aidattu jalankulkuyhteys kunnostettavan alueen läpi.

Hiedanrannan kunnostuksen ensimmäisessä vaiheessa kaivetaan pilaantuneita maita noin 25 000 kuutiota. Maaperässä on todettu pääosin raskasmetallipilaantuneisuutta. Kaivannot täytetään puhtailla maamassoilla.

Maaperää kunnostetaan vaiheittain tulevien vuosien aikana. Ensimmäisen vaiheen työt valmistuvat kesällä 2018. Toinen vaihe alkaa vuonna 2019. Työn tilaaja on Tampereen kaupunki ja urakoitsija Tampereen Infra.

Näsijärven rannalla sijaitsevasta alueesta, tulevasta Hiedanrannasta, suunnitellaan 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa, joka sijaitsee raitiotiereitin varrella. Rakentamisen on määrä käynnistyä 2020-luvun alussa. Alue on entistä Lielahden teollisuusaluetta, jossa valmistettiin sulfiittiselluloosaa, ligniiniä ja kemihierrettä. Teollinen toiminta loppui vuonna 2008 ja Tampereen kaupunki osti alueen vuonna 2014.


Lisätietoja

Kiinteistökehityskoordinaattori
Katariina Rauhala
puhelin 040 159 8808


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen