Siirry sisältöön

Uusi liityntäpysäköintialue avataan Turtolan K-Citymarketin pysäköintialueelle

Julkaistu 23.4.2018 13.29

Turtolaan avataan torstaina 26.4.2018 kello 7 uusi liityntäpysäköintialue K-Citymarketin pysäköintialueelle. Auton voi jättää maksuttomaan parkkiin ja jatkaa matkaa bussilla. Liityntäpysäköintialueella on tilaa 36 autolle.

Liityntäpysäköintiin osoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueen itälaidalla, Martinpojankadun puolella, ja ne on merkitty liityntäpysäköinnistä kertovin opastusmerkein.

Liityntäpysäköintipaikan läheisyydessä Sotilaankadulla on bussipysäkki, jolta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustan suuntaan. Reittiä ajavat linjat 10 ja 21. Myöskään Hervannan valtaväylän bussipysäkille ei ole pitkä matka.

Liityntäpysäköinti mahdollistaa joukkoliikenteen käytön asukkaille, jotka tarvitsevat osaan matkastansa autoa. Hyvin järjestetty liityntäpysäköinti edistää kestävää liikkumista. Sillä voidaan helpottaa keskustan ruuhkia ja sujuvoittaa liikennettä ruuhka-aikoina.

Turtolan liityntäpysäköintialueen ovat toteuttaneet yhteistyössä Tampereen kaupunki ja Turtolan K-Citymarket. Avajaispäivänä pysäköiville on luvassa pieniä muistamisia. Turtolan liityntäparkki on vuoden mittainen kokeilu, jatkosta päätetään kokemusten perusteella.

Viime syksynä Tampereelle avattiin ensimmäinen liityntäpysäköintialue Niihamaan. Liityntäpysäköintialueita ollaan lähiaikoina avaamassa lisää, ja osa toteutetaan yhteistyössä kauppakeskusten kanssa.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917

Kesko Pirkanmaan alue:
Kauppapaikkapäällikkö
Petteri Tastula
puhelin 050 502 3744
sähköposti if.oksek)ta(alutsat.irettep


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen