Siirry sisältöön

Hervannassa kunnostetaan Keltanokanpuisto - suunnitelma kommentoitavana

Julkaistu 23.4.2018 9.39

Hervannassa kunnostetaan Kanjonin koulun itäpuolella sijaitseva Keltanokanpuisto viihtyisämmäksi ja välineiltään monipuolisemmaksi. Puistossa uusitaan leikkipaikka ja kalustus ja kohennetaan pelikenttää. Pelikentän reunalle tulee kuntoilupaikka. Puiston kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 23.4.-6.5.2018.

Suunnitelma on nähtävänä puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja netissä sivulla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat. Suunnitelma on esillä myös "Tampere suunnittelee ja rakentaa 2018" kaakkoisen alueen asukastilaisuudessa 2.5.2018 kello 14–18 kauppakeskus Duon aulassa, Pietilänkatu 2.

Keltanokanpuisto jakautuu länsi-, itä ja eteläosaan rajautuen Kanjonin koulun tonttiin, Vilppulanpolkuun, Virtainpolkuun, Valtaraittiin ja Keltanokanpolkuun. Keltanokanpuisto on luonteeltaan hyvin metsäinen. Puistossa on runsaasti metsäpolkuja, penkkejä, useita leikkialueita ja jäädytettävä hiekkakenttä. Nykyiset puiston varusteet ovat pääosin huonokuntoisia, ja niitä on vuosien varrella osittain korvattu uusilla.

Puistossa voi leikkiä ja kuntoilla monipuolisilla välineillä

Puistoa varustetaan uusilla leikki- ja kuntoiluvälineillä. Leikkipaikalle tulee monipuolinen verkkokiipeilyteline, erilaisia keinuja, karuselli sekä pienemmille sopivia leikkivälineitä kuten hiekkalaatikko, vastakiikku, liukumäki ja leikkimaja helmitauluineen. Leikkialueen reunalle on sijoitettu muutamia kukkivia pienpuita viihtyisyyden parantamiseksi ja rajaamaan aluetta kevyen liikenteen väyliltä. Puistossa uusitaan myös penkkejä ja roska-astioita ja sinne tulee pyöräteline.

Hiekkakentän pinta kunnostetaan ja kentän päädyt varustetaan jääkiekkoa kestävillä teräsverkkoaidoilla. Kentän päätyaidan itäpuolelle sijoitetaan monipuolinen kuntoilualue, jonka laitteissa hyödynnetään oman kehon painoa. Kenttä jäädytetään talvisin jatkossakin luistelua ja jääkiekkoa varten.

Puiston käytävävalaisimet ja kenttävalaisimet säilyvät nykyisellään. Leikkipaikalle lisätään aiemmin puuttunut valaistus muutamilla led-valaisimilla.

Puiston metsäisillä alueilla tehdään pienimuotoisia hoitotoimia

Nykyinen, pääosin hyväkuntoinen puusto metsäisillä alueilla säilytetään. Muutamia huonokuntoisia, latvasta katkenneita tai näkymiä peittäviä puita poistetaan. Metsäisiltä alueilta harvennetaan vesakkoa, ja poistetaan isojen puiden alle jääneitä puita. Hoitotoimilla parannetaan metsän elinvoimaisuutta ja monipuolisuutta. Metsäpolut vahvistetaan murskeella kulumisen välttämiseksi.

Puiston kunnostuksesta on pyydetty toiveita Kanjonin koululta. Suunnittelussa on huomioitu myös läheisiltä päiväkodeilta aiemmin tulleet toiveet.

Keltanokanpuisto kunnostetaan vuonna 2018. Tänä vuonna puistossa tehdään myös osa metsänhoitotoimista.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288