Siirry sisältöön

Jaosto hyväksyi sopimuksen ympäristöterveydenhuollon viranomaistehtävien yhteistyöstä Pirkanmaalla

Julkaistu 19.4.2018 17.32

Tampereen, Pirkkalan ja Sastamalan ympäristöterveysyksiköt ovat valmistelleet sopimuksen lakisääteisten viranomaistehtävien yhteistyön järjestämiseksi toiminta-alueillaan. Tampereen yhdyskuntalautakunnan alueellinen ympäristöterveydenhuollon jaosto hyväksyi osaltaan sopimuksen 19.4.2018. Pirkkalan ja Sastamalan alueellisen ympäristöterveydenhuollon toimielimet käsittelevät sopimusta kokouksissaan ensi tiistaina 24.4.

Ympäristöterveysyksiköt hoitavat elintarvike-, terveydensuojelu-, ja eläinlääkintähuoltolain sekä tupakkalain mukaisia viranomaistehtäviä. Tehtäviä ovat muun muassa elintarvikevalvonta, tupakkavalvonta, talous- ja uimaveden laadun valvonta, asumisterveys sekä eläinlääkintähuolto. Sopimuksen tavoitteena on yhteistyön kautta sujuvoittaa toimintaa, yhtenäistää käytäntöjä ja mahdollistaa yhteiset projektit sekä akuuteissa tilanteissa sijaisten saatavuus. Nämä kolme yksikköä siirtyvät kokonaisuudessaan Pirkanmaan maakuntaan 1.1.2020.

Sopijakuntien ympäristöterveysyksiköiden viranhaltijoilla on toimivalta koko sopimusalueella lukuun ottamatta hallinnollisia pakkokeinoja. Viranhaltija toimii sen ympäristöterveydenhuollon yhteisen toimielimen alaisena, jonka alueella hän tekee virkatehtävää.

Sopijakunnat vastaavat kukin oman ympäristöterveyden yhteistoiminta-alueensa viranomaistoiminnan kustannuksista.

Tampereen seudullisen ympäristöterveyden toiminta-alueeseen kuuluvat Tampere, Akaa, Juupajoki, Kangasala, Orivesi, Pälkäne, Urjala ja Valkeakoski. Pirkkalan eli Pirtevan ympäristöterveyden toiminta-alueeseen kuuluvat Pirkkala, Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia, Vesilahti ja Ylöjärvi. Sastamalan Sotesin ympäristöterveyden toiminta-alueeseen kuuluvat Sastamala, Ikaalinen, Kihniö, Parkano ja Punkalaidun.

Sopimuksen on määrä astua voimaan 1.7.2018.

Taksaan lisättiin ilmoituskulut sekä arkistopalvelu- ja kopiomaksut

Alueellinen ympäristöterveydenhuollon jaosto käsitteli kokouksessaan myös taksaa. Taksarakennetta selkeytettiin, mutta valvontamaksuja ei muutettu. Ne perustuvat 80 euron tuntihintaan. Taksaan lisättiin asuntoyhteisön tupakointikieltohakemuksen vireilläolosta ilmoittamiseen, kuulemiseen ja päätöksestä ilmoittamiseen liittyvät kulut. Ne peritään kustannusten mukaan. Uutena kohtana taksassa on arkisto- ja asiakirjapalveluista perittävät maksut. Vastaavat maksut peritään esimerkiksi rakennusvalvonnassa.

Ympäristöterveydenhuollon taksa tulee voimaan 1.6.2018.


Lisätietoja

Ympäristöterveyspäällikkö
Merja Bojang
puhelin 050 521 5184
sähköposti [email protected]