Siirry sisältöön

Fiksu Assa edistää ilmastofiksua liiketoimintaa ja elävöittää asemanseutua

Julkaistu 16.4.2018 9.30

Fiksu Assa -tapahtuma järjestetään Tampereella 18.4. – 21.4.2018. Samanaikaisesti Fiksu Assa on esillä myös Helsingissä (Oulunkylä), Espoossa (Leppävaara), Vantaalla (Aviapolis ja Tikkurila), Lempäälässä (rautatieasema) ja Lahdessa (matkakeskus).

Tampereella tapahtumapaikkana on rautatieaseman Pendoliinotunneli (ent. FoodStation), Matkakeskustunneli ja Pakkahuoneenaukio. Tampereen kaupungilla on meneillään mittavia hankkeita juuri asemaseudulla. Rakenteilla on kokonaan uusi kaupunginosa junaradan päälle: asemakeskus, monitoimiareena, kannen asunnot ja toimistotilat. Viiden tähden keskusta ja Smart Tampere esittelevät näitä käynnissä olevia hankkeita Fiksu Assa -tapahtumassa.

Fiksu Assa -tapahtuma muuttaa asemat ilmastoa säästävien tuotteiden ja palvelujen esittelytilaksi, jossa voi testata tuotteita, palveluja ja ratkaisuja, jotka tekevät arjen ekoteoista helpompia. Yritysten pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee asemittain ja päiväkohtaisesti. Tampereella voi matkustaa virtuaaliratikalla, ladata kuntopyörällä polkien vauhtia autorataan, maistaa hyönteiselintarvikkeita, kierrättää tekstiilejä ja tutustua mm. taittopyörään ja nukkumis- ja työskentelykapseliin.

Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua asemille pysyvästikin. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

Yhteinen vastuu ilmastosta

Lähes seitsemänkymmentä prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä syntyy kuluttajien päätösten ja valintojen seurauksena. Ilmastofiksua arkea lisääviä helppokäyttöisiä palveluja ja ratkaisuja tarvitaankin sinne, missä kaupunkilaiset liikkuvat.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa Ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta. Toteutuksen koordinaattorina toimii WittMill Oy.


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy/ Tapahtumakoordinaattori
Kirsi Viertola
puhelin 040 668 4119


Teksti Kirsi Viertola